Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás!
Chtěl bych se pomalu učit další jazyk, hlavně kvůli tomu, že mě to dost baví se učit cizí řeč Ve škole se učím angličtinu a němčinu. Oba jazyky mi celkem jdou, jen ta angličtina mě moc nebaví. Koukal jsem se na internet a celkem mě zaujaly tyto jazyky -
__
polština (celkem podobná s češtinou a zdá se mi i docela lehká),
ruština (taky celkem podobné, ve třídě máme rusku a když mluví, tak jí docela i rozumím, jen té azbuky se bojím a navíc se mi ten jazyk až tak nelíbí),
španělština (prý to patří k těm lehčím jazykům a měl bych možnost se scházet s kamarádkou, která by mě mohla občas doučovat),
francouzština (tu jsem se učil asi měsíc sám.. základy umím, ale příjde mi to o dost těžší, než například němčina).
__
Jaký jazyk by jste mě doporučili? Nejlehčí mi opravdu přííjde ta polšina nebo ruština, ale můžu se mílit..
Děkuji za každou radu!
Dobrý den. Jde o to, kam byste chtěl v budoucnu cestovat. Pokud do zemí, kde se mluví francouzsky, tak si vyberte francouzštinu. Pokud byste chtěl zůstat na území Evropy, tak osobně Vám doporučuju ruštinu. Bohužel... Bohužel jich tu bude časem hrozně moc a často neumějí anglicky. Mám s tím velký problém. Já Rusky nemluvím a často se setkávám s pacienty z Rusky mluvících zemí, ať už Ukrajina nebo právě Rusko, a prostě se s nimi často špatně domlouvám, protože oni neumí česky a já zase rusky a anglicky mi nerozumí. Nutno podotknout, že já se s nimi domluvit potřebuju, Vy třeba ne Proto píšu, že záleží na Vašich prioritách
Já moc necestuju a když už, tak se všude domluvím anglicky nebo německy.. Ta ruština si myslím, že je celkem dobrý nápad a měl bych výhodu v tom, že mám spolužačku z Ruska, takže by se mi i líp učilo, když mi s tím pomohla. Jen se bojím té azbuky a jak bych četl nějaký text, protože teď když vidím azbuku, tak je to jak kdybych viděl hieroglyfy Mě se třeba moc líbí francouzština, ale příjde mi opravdu dost složitá. Polština je taky fajn jazyk a zdá se mi, že i lehčí, než ruština..
Děkuji za radu!
Polština je možná jednoduchá, ale jinak co s ní? Pokud člověk tedy nebydlí u hranic (a to hodně pochytí už sám), tak ji moc neuplatní. Ruština je lepší, azbuky se vůbec neboj. To chce trochu cviku a pak to jede samo. Ruština má podle mě solidní uplatnění, hlavně, když jsi mladší ročník - nebudeš mít tak velkou konkurenci, jako měli naši rodiče. :D Ale jestli se Ti nelíbí, není nejlepší se do toho nutit, zvlášť, když se jazyk chceš učit pro radost.
Šj x Fj - pro Evropu je asi výhodnější ta francouzština, španělština je všehovšudy ve Španělsku, Portugalsku a pak až v Jižní Americe. Pokud Ti jazyky jdou, nebála bych se jít do té francouzštiny - a pak, protože je to také románský jazyk, už by se Ti asi lépe učila i ta španělština.
Za sebe umím Aj, Rj, začátky Šj. Líbí se mi ta kombinace germánského, slovanského i románského jazyka. Každopádně jazyky jsou skvělý koníček, který se nikdy neztratí - v práci ani v životě. Držím Ti palce!
Osobně kdybych se chtěl začít učit další cizí jazyk, tak by to rozhodně byla čínština.
Další v pořadí pro mě je ruština.
Můj bratr je strojní ing. a ovládá angličtinu a ruštinu. Proto když nastupoval do zaměstnání mohl si vybírat z xxx firem. To mi ostatní dnes nemůžeme. Takže fakt nezáleží na tom kam budete cestovat ale to co uplatníte v budoucnu na trhu práce. Já bych šla do ruštiny a jak je psáno výše do čínštiny. To má obrovskou budoucnost. Ale taky je to obrovsky náročné.
Já osobně bych volila španělštinu, chodím na španělské gymnázium a moc mě to baví.Je to vcelku jednoduchý jazyk ,až na časování sloves, má asi 20 druhů a to neříkám jen tak od oka tak to je.A pak co se týče slovíček tak zpočátku je to trošku záhul ,prootože naproti třeba anglickým slovíčkům vám vůbec nic nepřípomínají ,je to zkrátka španělská vesnice, ale jde o zvyk a jinak je to krásný jazyk ,takže vřele doporučuji, učím se rok a mluvím lépe než za 2 roky němčiny ,která je podle mě o něco těžší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.