Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ztratil jsem včera veškeré doklady - OP,Řp, zbroják, malé techničáky. Na policii mě slušně vyfakovali ať si jdu na úřad až otevře, dnes sice neměli úřední dny ale naštěstí mě paní vzala alespoň na tu občanku. Kdyby ne tak bych čekal 4 dny až do pondělka(což je na palici) Na policii si napsali do jakési knížky že jsem byl nahlásit ztrátu dokladů ale nedali mi žádné potvrzení. Sice je občanka ode dneška blokovaná ale raději bych měl v ruce že jsem vše byl hlásit hned včera zhruba hodinu a půl po ztrátě. Mám šanci na nějaké potvrzení co budu mít po ruce až mi přijde domů exekuce že si na mě nějaká špína vzala půjčku? (podobné dotazy tu jsou ale starého data, nyní vešel v platnost nový zákoník, proto zakládám novou otázku)
Upřímnou soustrast. Je to veliká nepříjemnost, všecko vyřizování okolo. Z policajtů já jsem velice rozčarovaná a smutná. Myslím si, že papír o ztrátě, zcizení, byste měl dostat a mít ho v ruce. Nejlépe do konce života. Nikdy nikdo nemůže vědět, kdy doklady nějaký hajzl použije. Já osobně, bych na policii znovu zašla a potvrzení bych si vyžádala.
Je otázka jestli jste ztratil či byli odcizeny!Jste si jist že jste je jen ztratil?
Osobně bych na policii hlásil ne ztrátu ale odcizení!A pokud by i pak jednali jak jste popsal pak by bylo jasné-jejich jména a čísla a nálsedně stížnost k nadřízenému nebo přímo na inspekci!Ale každopádně je tam i zborjní průkaz takže když Vás vyfakovali tak bych od nicjh chtěl minimálně kopii protokolu o nahlášení ztráty všech dokladů,bez toho bych se ze služebny nehnul!
doplněno 13.06.14 10:59:To danys jak to ,že to není v jejich kompetenci?vysvětlete na co teda potom PČR je?
ani se nedivím, že vás vyfakovali, bohužel, tohle policie neřeší. Občanka blokovaná není, jen je nahlášená jako ztracená a tudíž je OP (tedy jeho číslo) v ev. obyvatel vedena jako ztracená.
Na ten ztracený OP si samozřejmě někdo půjčku vzít může,nebo jezdit např. na černo. Příklad za všechny, paní 5let odcizený OP, protokol od policie a teď exekutor vymáhá peníze za jízdu na černo a ani protokol od policie nic neřeší.. Takže asi tak..
Tak abych otázku nenechal otevřenou navždy jako to mnozí dělají - peněženku našla paní při venčení psa asi tak 5 kilometrů od místa kde jsem jí na motoroce vytratil, pohozenou v parku, naštěstí se všemi doklady ( hotovost cca 2000 byla samozřejmě pryč ) I tak jsem už ale stačil většinu dokladů nahlásit a zablokovat. Ptal jsem se především protože se mi ani trochu nelíbí že mi na polici řeknou "běžte si na úřad" na úřadě v pátek nejsou takže do pondělka bych čekal celekm 4 dny s vědomím že si kdokoli na mě na půjčku zařizuje domácnost. Mělo by tam jít nahlásit alespoň tu občanku... ostatní doklady tolik zneužitelné nejsou. Jinak děkuji poslednímu přispěvateli za výchovnou radu jelikož zde píšu že jsem vytratil i zbroják tak se dá předpokládat že nejsem žádná patnáctiletá smažka co ožralá ztratila občanku někde na technoparty, tudíž vím jak se chovat
Díky za příspěvky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.