Nejste přihlášen/a.
Myslím, že se moc ohlížíš na ostatní. "Je mi jich líto". Je pěkné, že nechceš ubližovat, ale Tvůj zájem si na Tobě vynutit nemůžou. "Jediná, která ještě nic". To přece vůbec nevadí, pokud to Ty sama nechceš. A to je to - musíš si uvědomit, co chceš a co ne. Každý vztah je svým způsobem riziko. V pubertě, v dospělosti i ve stáří.
Z čeho máš strach může být více věcí - máš strach, že Tě někdo zradí, opustí? Nebo máš strach, že mu nebudeš "dost dobrá"? Nebo jenom z té tělesné stránky, protože ji zatím neznáš? To odtud nevyčteme.
Na Tvém místě bych nechala věcem volný průběh, až budeš s někým chtít vztah (což neznamená hned sex), tak nebudeš myslet na to, jestli do toho jít, ale jak. Je možné, že v těch 15 se na to ještě necítíš, proč ne? Ono to všecko zní jako klišé, ale já jsem (v 16) taky nad tímhle hrozně přemýšlela, pak prásk s přemýšlením a už šestým rokem jsem s jedním a tím samým klukem. :D Tím nechci říct, abys nepřemýšlela vůbec. Ale je třeba se někdy uvolnit.
Ahoj, asi máš strach z nového, nepoznaného... (to má každý)
Jestli se ti kluk líbí, tak se nech pozvat "na rande". Začínejte pomalu... procházka za ruku, obětí, pusa... časem líbání...
nemusíte přece hned skákat do postele, ne? a když se ti to bude líbit, tak to přirozeně zajde dál, a když ti to bude nepříjemné, necháš to být... Když bude kluk chtít víc - snad umíš říci NE, ne?
Prostě to zkus a uvidíš...
jako existuje polygamie, stejně existuje i polyandrie. Můžeš mít více kluků najednou a časem z nich vytřídit toho nejlepšího.
A že máš obavy a držíš se zpátky, mi připadá v pořádku. Je to solidní ochrana před problémy. Jako se bez zkušeností neskáče po hlavě do vody, pak úplně stejně se bez zkušeností neskáče po hlavě do postele.
Ahoj Katko. Musím podotknout, že Tvé sebevědomí by Ti mohli mnozí ve Tvém věku závidět. Vztah není přece o tom jen se s někým "vyspat". Myslím, že Tvé obavy mohou pramenit právě z toho, že si myslíš, že kluci chtějí jen tohle jediné a Ty ve skutečnosti cítíš, že na to máš čas a nejsi na to připravená. Vždyť nemusíš hned s někým chodit. I přátelství je prima věc a i přátelé, když si vybereš ty dobré, dokáží podržet a zpříjemnit v životě různé chvíle...Nemysli na to, jak jsi hezká a jak se klukům líbíš. Ale mysli spíš na to, co z Tebe vyzařuje a jak se druzí cítí ve Tvé společnosti. Charakter je důležitější, než cokoli jiného. Ale na to si přijdeš časem sama...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.