Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat. V roce 1992 byl zřízen Klub přátel školy. Fungoval,... a funguje. Nyní jsem zjistila ve výpise ARES, že byl v březnu loňského roku zrušen.
Je to možné? Kde zjistím podrobnosti?
Moc děkuji.
P.
Možné to je.Zřejmě jste někomu nezaslali povinné hlášení.Zpravidla je to hospodaření s financemi. Registraci těchto sdružení má na starosti ministerstvo vnitra. Já bych se podíval na jejich internetové stránky a buď vznesl dotaz přímo tam,nebo vyhledal příslušný územní odbor / http://www.mvcr.cz/
doplněno 12.06.14 05:38:jsem se podíval a vyberte si z této nabídky na stránkách MV -
Informace o změně právní úpravy sdružovacího práva
Změny platné od 1. ledna 2014
Obecně
Dnem 1. ledna 2014 nabývá účinnosti zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen "NOZ") a zákon č. 304/2013 Sb., o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob (dále jen "zákon č. 304/2013 Sb.").
Citované zákony k témuž datu zrušují zákon č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon č. 83/1990 Sb.") a zákon č. 116/1985 Sb., o podmínkách činnosti organizací s mezinárodním prvkem, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon č. 116/1985 Sb.").
Podrobnosti tady.
Občanské sdružení je právnická osoba, která podléhá pouze sama sobě a zpovídá se pouze sama sobě. A pokud fungovali a fungují dodnes, tak pořád existují a nikdo je nemohl zrušit, protože právnickou osobu nemúže zrušit cizí osoba. To nelze.
Kompetence jsou určeny, ale ne podvodníky.
Takže pokud se sami na valné hromadě nerozpustí, tak mají legitimitu a jsou i nadále tím, čím byli a nikomu se nemusí zpovídat, pouze sami sobě na valné hromadě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.