Nejste přihlášen/a.
děkuji za tip, jen mi nejsou jasné podmínky. Paní ke které chodím na ÚP říkala, že podmínkou je, že musím být OSVČ minimálně 2 roky. Nehodlám tuto možnost dotace jakkoli zneužívat, ale zajímaly by mě všechny podmínky, které v uvedeném článku nejsou stanoveny. Toto usnesení jsem nenašel ani na odkazovaných stránkách v článku.
Zákon takovou podmínku opravdu nestanoví, v žádosti se dokonce rozlišují žadatelé, kteří už vykonávali SVČ a žadatelé, kteří teprve budou vykonávat: portal.mpsv.cz/...
Zkusila bych se informovat u vedoucí příslušného odboru. Anebo se normálně zeptejte, že jste tuto podmínku nikde v zákoně neobjevil, jestli je to opravdu zákonná podmínka nebo jenom nějaký interní výklad příslušného ÚP.
doplněno 07.07.14 20:33:Ještě jen doplním: na příspěvek není právní nárok, úřad ho poskytnout může a nemusí, proto doporučuji při jednání "o krok couvnout", trošku dělat "stupida"a ptát se ochotně, ale vytrvale na to, co Vám není jasné. Já to občas dělám taky ![]()
Žadatel musí být době podání žádosti veden v evidenci Úřadu práce jako uchazeč o zaměstnání. Pokud svoji evidenci na Úřadu práce žadatel v průběhu schvalování jeho žádosti ukončí, žádost se zamítne.
Po získání příspěvku musíte být OSVČ minimálně 2 roky – jinak se dotace (příspěvek) vrací.
Příspěvky se vyplácejí v průběhu února až dubna a budete muset zpracovat podnikatelský záměr.
Budoucí plátce DPH čerpá dotací např. 60 000 od UP investujete do nákupu nářadí 60 000Kč + DPH, finanční úřad mu DPH vrátí.
Pokud jsem to z článku dobře pochopil jedná se o návratový příspěvek. Peníze musíte vrátit, takže jej obtížně můžete zneužít. Domnívám se, že než někomu dělat naprostého vola Bůh ví, jak dlouho bude snazší a méně frustrující peníze najít jinda, zvlášť když zvážíme maximální výši možného poskytnutého příspěvku...
Tady se v odstavc/... uvádí, že se v dohodě s ÚP uchazeč o zaměstnání zavazuje vykonávat SVČ po stanovenou dobu. Doba zde uvedena není, ale opakovaně jsem četla (i slyšela z médií), že se má jednat o dobu dvou let. Příspěvek by neměl vracet v případě ukončení ukončení SVČ ze zdravotních důvodů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.