Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HPV-prevence, léčba

Od: chikitka odpovědí: 1 změna:

Byly mi dg. Condylomata perianalia - rozhodla jsem se pro radikální kauterizaci, ale vzhledem k čekací době na operaci bych ráda vyzkoušela konz. léčbu. Paní doktorka na proktologii mě informovala o léku Wartec cream.

Jen bych chtěla znát názor odborníka, zda to má smysl, nebo je to jedno a mám prostě počkat na termín operace.

Dále bych se chtěla zeptat, zda má smysl ještě uskutečnit očkování (Silgard) i v případě, že mi je 26 let.

Mám stálého partnera a trošku se bojím, abych ho nenakazila - má se i on, i přesto, že nemá žádné příznaky, objednat na vyšetření na kožní oddělení?

Jak se muži testují? Pouze odběrem krve na HPV?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nejsem zdravotník, před nedávnem jsem četla chat Chat s MUDr. Michaelu Fridrichovou, předsedkyní Ligy proti rakovině

paní doktorka uvádí:

" Je očkování proti HPV účinné i poté, co byly na děložním čípku objeveny přednádorové změny?

Očkování po přednádorových změnách už nemá smysl" viz chat zde

doplněno 11.06.14 10:25:

paní doktorka též píše ..." očkovat je však možno do 26 let. U dospělých lze stanovit hladinu protilátek a dle toho očkovat nebo ne"

Tak si nechte zjistit hladinu protilátek, budete vědět co a jak

doplněno 11.06.14 11:13:

Silgard chrání pouze proti některým condylomatům -- konkrétně proti condylomata acuminata. Uvádíte jiný typ condylomat, logicky bych usoudila, že na váš typ očkování neexistuje...nejjistější bude optat se gynekologa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]