Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev ve stolici

Od: manicka5 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den je mi 17 a mám světlou krev ve stolici. Začalo to ke konci minulého školního roku, přes prázdniny to přestalo od září znova pak asi dva týdny nic a teď zase... jsem na intru a chodim tam na záchod obden nebo jednou za týden ... nic mě nebolí akorát občas to trochu pálí ale to jen vyjímečně... mám s tím jít k doktorovi nebo je možný jen že mi tam vždycky praskne nějaká žilka?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

darda
hodnocení

0x

Také jsem míval podobný problém. Změnil jsem jídelníček, přestal jíst "makrobiotiku" a potíže pominuly.

Návštěvou lékaře nic nezkazíš, ale vzhledem k Tvému věku bych viděl příčinu spíše ve skladbě stravy.

hodnocení

0x

taky jsem měl takové problémy z 90 % jsou tu hemeroidy styří mast a čípky faktu nebo jiné, ale stejně nejlepší je úprava jídelníčku a konzultace s lékařem

drejdl*
hodnocení

0x

Světlá krev ve stolici znamená, že se tam dostala až těsně před odchodem z těla. Na vině bývá vnitřní hemoroid, který se může objevit i u mladého člověka. Svěřte se svému praktickému lékaři, který Vás odešle na proktologii, tam se provede rektoskopické vyšetření s objasněním příčiny. Nenechte to plavat, někdy vzácně se objevují i npříjemnější důvody, než banální hemoroid.

askmenow*
hodnocení

0x

K lékaři si určitě zajdi. S největší pravděpodobností půjde o hemeroidy nebo něco podobného, na co ti dá třeba jen mast, ale i tak bys to neměl zanedbat, pořád je tam to malé zbývající procento, kde by mohlo jít o něco vážného.

Mimochodem, vylučování formou stolice např. jednou za týden je nějak málo, nemáš problémy se strvou, např. nedostatek vlákniny?

buss
hodnocení

0x

Nebolí, ony zpočátku ani hemeroidy nebolí. Zajdi si k doktorovi, tady tě nikdo neprohlédne.

martinjelinek*
hodnocení

0x

lékařský pravidlo zní: krev ve stolici-okamžitě k doktorovi

no nemusí to být pouze hemeroid.. mužeš mit klidně i zaněty ve střevě... každopadně to neni sranda a radši bych to řešil než něco zanedbat a pak se mlatit do hlavy..

katka20
hodnocení

0x

Zkus na to hemostop. Je mi 20 a měla jsem to samé a pomohlo to. Pak už leda doktor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]