Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi 17 a mám světlou krev ve stolici. Začalo to ke konci minulého školního roku, přes prázdniny to přestalo od září znova pak asi dva týdny nic a teď zase... jsem na intru a chodim tam na záchod obden nebo jednou za týden ... nic mě nebolí akorát občas to trochu pálí ale to jen vyjímečně... mám s tím jít k doktorovi nebo je možný jen že mi tam vždycky praskne nějaká žilka?
Světlá krev ve stolici znamená, že se tam dostala až těsně před odchodem z těla. Na vině bývá vnitřní hemoroid, který se může objevit i u mladého člověka. Svěřte se svému praktickému lékaři, který Vás odešle na proktologii, tam se provede rektoskopické vyšetření s objasněním příčiny. Nenechte to plavat, někdy vzácně se objevují i npříjemnější důvody, než banální hemoroid.
K lékaři si určitě zajdi. S největší pravděpodobností půjde o hemeroidy nebo něco podobného, na co ti dá třeba jen mast, ale i tak bys to neměl zanedbat, pořád je tam to malé zbývající procento, kde by mohlo jít o něco vážného.
Mimochodem, vylučování formou stolice např. jednou za týden je nějak málo, nemáš problémy se strvou, např. nedostatek vlákniny?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.