Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splácení úvěru u CETELEM

Od: radek1980* odpovědí: 5 změna:

Dobré odpoledne.Potřeboval bych poradit,jestli tady někdo z Vás,má zkušenosti ze společnosti Cetelem.Půjdu rovnou k věci.Před cca 2 roky jsem si vzal půjčku na výbavu domácnosti,splácím měsíčně dej me tomu 5000kč.Ted jsem momentálně nezaměstnaný,ani nevím,jak dlouho budu.Tak jsem se chtěl,jenom zeptat,když jim tam zavolám,jestli budou tak ochotný(,ne pozastavit) splátky,ale třeba je snížit.Nebo jak to asi bude probíhat?Proto se ptám,jestli tady někdo z vás měl takový problém,kdysi,nebo měl zrovna Cetelem.Jestli by byly ochotní,mě tu měsíční splátku snížit.Tim pádem by se navýšila délka splácení.Předem Děkuji za odpovědi.

PS:Splátky nechci pozastavit,jenom snížit...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

0x

No nikdo ti to neřekne přesně než samotný cetelem takže tam zavolat.(stejně tam volat budes) btw nekomu povoli nekomu ne ale myslím že snima domluva bude možná.

hodnocení

0x

Musíte tam zavolat, dohodnout si schůzku a na dalším postupu se dohodnout.Sepsat to a podepsat. Nesmíte dělat mrtvého brouka nebo se snažit něco obcházet. Ne! Je potřeba dát všechno na stůl a najít společné řešení. Oni by také neradi přišli o své peníze a neradi by platili exekutory a táhali se s vámi po soudech. Pro všechny je výhodnější dohoda, nová smlouva s novými pravidly.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. A možná tohle i tvá smlouva o poskytnutí úvěru umožňuje. Ty jsi ji snad nečetl?

hodnocení

0x

Jediná rada je dohodnout se s nimi.Pokud budou vidět, že se ze splácení nechcete vyvléknout, ale jenom ponížit, třeba Vám vyhoví. Až najdete práci, zase si splátky pak můžete navýšit. Budou rádi, že jednáte fér a jistě Vám také nebudou házet klacky pod nohy.

Měli jsme před několika lety půjčku od společnosti Cetelem. Bylo to ale jenom na ledničku s mrazničkou, takže nějakých 12 tisíc. A to jsme splatili hravě. A jinou půjčku jsme nikdy neměli, jo, ještě novomanželskou v roce 1975. Jaga.

hodnocení

0x

Měl jsem u Cetelemu půjčku cca 270 tisíc. Měl jsem na ni trvalý příkaz z banky , ale jednou se cosi v bance stalo a byly mi vymazány některé trvalé příkazy. Docela to byl problém, protože samozřejmě mě, jako dlužníkovi nikdo nevěřil. Až potvrzením banky došlo k uklidnění situace. Docela mě překvapilo, jak začli hned řešit přes nějakou firmu vymáhání pohledávek. Myslím, že by s nimi ale byla řeč, ale všechno řešit předem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]