Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příplatky za noční směnu

Od: hanka93* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

ráda bych zeptala na jednu otázku ohledně mzdy. Nyní pracuji na smlouvu - Dohoda o provedení práce. Směny mám v noci a jelikož je tato práce na Dohodu, je mi známo, že příplatky za noční směnu mi nenáleží.
Přemýšlím o tom, že bych začala pracovat na poloviční úvazek. Zajímá mě, jestli bych tedy po přestupu na jiný druh smlouvy měla nárok na příplatky za noc? Jsem studentka, takže si beru tolik směn, abych to stíhala se školou, ale nerada bych se upsala k něčemu, co by pro mě nakonec nebylo výhodné.

Děkuji!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Při práci na dohodu je možné si odměnu sjednat tak, aby hodinová sazba zohledňovala příplatek. Při práci s pracovní smlouvou je nárok na příplatky. Za práci v době od 22.00 do 06.00 náleží příplatek ve výši minimálně 10 % průměrného výdělku. Za práci o víkendu opět minimálně 10 %, za přesčas 25 % a za svátek 100 %.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]