Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď ze strany zaměstnance

Od: lukas1* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěl bych se Vás tázat na výpověď ze strany zaměstnance.

Mám smlouvu na dobu neurčitou a jsem v této firmě více jak 3,5 roku. Zajímá mne jak je to s výpovědí ze strany zaměstnance a nároku na podporu? ( zdali mám nárok a popř na jak dlouhou dobu a kolik % bude z bývalé mzdy )

Děkuji Vám

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Zaměstnanec může dát výpověď kdykoliv, z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu. Nebude-li však v písemné výpovědi uveden vážný důvod podle zákona o zaměstnanosti, budete po celou podpůrčí dobu pobírat podporu ve výši 45 % průměrného čistého výdělku.

Je-li Vám do 50 let bude podpůrčí doba činit 5 měsíců. Bude-li ve výpovědi uveden vážný důvod, budete první dva měsíce pobírat 65 %, další dva měsíce 50 % a poslední měsíc 45 % průměrného čistého výdělku.

------------ Odkazy:

Práva a povinnost/... (zde najdete i přesné informace o délce podpůrčí doby a výši podpory)

Vážné důvody (zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, § 5 písm. c)

doplněno 08.06.14 19:33:

Reakce na Jmhad: Dobrovolné ukončení zaměstnání má vliv na výši podpory, neznamená ale její odebrání. Tomu, kdo zaměstnání ukončil dobrovolně bez vážného důvodu, se podpora po celou podpůrčí dobu krátí na 45 %.

lukas1*
hodnocení

A mohu se Vás zeptat co se dá například uvést jako vážný důvod, abych měl nárok na vyšší podporu, samozřejmě nechce být člověk zbytečně doma, ale kdyby se nedalo nic najít...

iz*

Lukasi, § 5 písm. c) vyjmenovává vážné důvody. Já Vaši situaci neznám, proto nevím, který z uvedených důvodů by na ni mohl "pasovat".

Ale důvodů je tam dost, některé jsou formulovány i dost neurčitě, takže si myslím, že byste si mezi nimi mohl vybrat.

Viz odkaz: Vážné důvody

hodnocení

0x

business.center.cz/...

najeďte na § 39 a následující, najděte si ustanovení, která se Vás týkají - nedal jste dost relevantních údajů, aby se Vám mohlo konkrétně odpovědět. Výše podpory vychází z naposledy zjištěného a použitého čistého průměru pro pracovněprávní účely (§ 50).

jmhad*
hodnocení

0x

no já bych se šel raději zeptat na ÚP.Byly nějaké změny a mám dojem,že kdo dá sám od sebe výpověď,tak v některých případech nic nedostane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]