Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvedená přes internet - co dál?

Od: podvedena* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, 9.2.09 jsem si v intetrnetovém obchodě eroticfun.cz objednala zboží, zadala platbu předem(bohužel), objednávka byla potvrzena, tak jsem okamžitě udanou částku uhradila na č. účtu této firmy, do poznámek napsala i své jméno a jelikož mi nenapsali variabilní symbol,tak jse použila číslo objednávky a hned jim vše napsala do emailu. Žádných odpovědí jsem se ale nedočkala. 19.2.09 zásilka kupodivu dorazila,ale k mému zděšení na DOBÍRKU! Navíc na jiné příjmení,adresa i částka ale seděly,okamžitě jsem oné firmě psala hned několik emailů,ale bez odezvy. Balíček jsem si ted nevyzvedla a tudíž jsem přišla jak o peníze, tak o zboží. Psala jsem marně dál emaily, zkušela volat na číslo,které už dnes neexistuje, stejně tak internetové stránky. Nechala jsem to tedy být.

Ale aby toho nebylo málo, tak mi teď 11.5.09 od nich přišel doporučeý dopis a v něm stojí, že jsem si 17.2 objednala zboží v internetovém obchodě prasarnicky.cz (nesedí ani datum,ani obchod) a že jsem byla seznámena se všemi podmínkami, proto musím zaplatit 1000,- pokutu + 90,- za poštovní přepravu jelikož jsem si nevyzvedla zboží, které bylo posláno na dobírku.

Tento dopis mám brát zároveň jako předžalobní upomínku a pokud prý uvedenou částku neuhradím, budou nuceni vymáhat ji soudní cestou se zvýšenými náklady na mou osobu. Na úhradu mi dali 10 dní.

Mám samozřejmě výpis z účtu, kde je jasně vidět,že jsem jim zaplatila,ale s nimi není jak komunikovat, tak co s tím?Prosím poraďte, nerada bych měla na krku exekutory,ale platit jim jen tak se mi taky nechce.

Děkuji za všechny rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chlamak*
hodnocení

3x

Bleskem na kriminalku, podat trestni oznameni za neodduvodnene obohacovani se, predat jim kopiie mailu vasi komunikace, potvrzeni o zaplaceni z vasi banky a navic doporucena zasilka ktera vam dosla ma sveho odesilatele... Kdyz chteji zaplatit 1000,- Kc, musi tam byt take cislo uctu kam by jste mela ty penize poslat... Je to dost indicii na to, aby si dobrej kriminalista dotycneho brzy nasel ... ;)

Evidentne jde o trestny cin...

Preji hodne stesti a pevne nervy... to nastve

dusatka*
hodnocení

0x

Sepište toto všechno a pošlete DOPORUČENĚ na adresu, ze které vám přišla tak předžalobní upomínka se sdělením, že z jejich strany nebyly splněny podmínky vaší objednávky (platba předem, ne na dobírku) a tudíž vše odmítáte.

bela*
hodnocení

0x

Dobrý den, ještě Vám doporučuji obrátit se též na Ćeskou obchodní inspekci dle svého místa bydliště-adresa na www.coi.cz , a podat podnět na internetovou fitmu pro neplnění prodejních a obchodních podmínek, které dle zákona o ochraně spotřebitele zák.622/1992 Sb musí dodržovat. Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]