Nejste přihlášen/a.
Význam trestu v současnosti.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jaká je podle zákona taxa trestů pro vezne. Za kolik let je zhruba co, víte, jak to myslím. Mám psat sloh na toto téma a moc se neorientuju Znáte třeba někdo nějaké kuriozity, co se týče počtu let za různé činy?...Zdá se vám něco nespravedlivého?..Jak je to třeba v USA, když někdo dostane třeba 150 let vezení... A ještě jedna otázka, jaký si myslíte, že je význam trestu v současnosti?..:Můžete to pojat jak chcete, ale pomozte mi prosím, děkuji.
Já jsem našla celkem podrobnou osnovu, podle které by se dalo dohledat podrobnější vyjádření k jednotlivým tématům s použitím základních pojmů penelogie:
Trest a jeho funkce: 1. vyrovnávací (2 aspekty: vyrovnání se oběti a vyrovnání se pachatele s realitou trestného činu), 2. regulativní (3 způsoby naplňování: izolace, odstrašení a zacházení). Algoritmus výkonu trestu (svědomí – vina – pokání). Narovnání mezi pachatelem a obětí. Tři principy moderního vězeňství: humanizace, účinnost a bezpečnost. "Penologické kyvadlo".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.