Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z pronájmu

Od: morce* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, je nějaká možnost dohledat, jestli byla řádně zaplacena daň z pronájmu? Byl sem v pronajatém bytě a pronájem byl takovej...zvláštní, jakože se mi vše nezdálo podle zákona, co se smlouvy etc. týče, majitel celkově na vše kašlal a za něj to vyřizoval někdo jinej..Mám pochyby o tom, že tu daň z příjmu za pronájem přiznal, je nějaká možnost si to ověřit? Díky!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, nezlobte se za upřímnost, ale proč jste nebyl tak statečný během pronájmu a neřešil ty pochybnosti ohledně náj. smlouvy? Můžete toho pronajímatele udat na F. Ú.

a oni to prověří. Ale, nezapomeňte se podepsat. Vám někdo cizí prověřuje příjem? Bylo by Vám to hodně příjemné? Zdravím!

doplněno 07.06.14 15:00:

Ještě si to přeberte, jestli Vás to jen zajímá nebo jde o závist či pomstu.

doplněno 07.06.14 15:03:

No, můžete to zkusit na tom F. Ú. a oni Vám řeknou, že Vám to neřeknou. V bance také nesdělují stav cizího účtu.

doplněno 07.06.14 15:06:

Tak se Vám omlouvám, ale lidé jsou různí.

morce*
hodnocení

Nechci nikoho nikde udávat :) jen sem si říkal, jestli to nejde nějak nezávazně zjistit. Problémy nikomu dělat nechci :)

morce*
hodnocení

Řikám, že mě to jen zajímá, nemám důvod se nějak pomstít proboha! :D a neřešil sem, protože jsem tam taky bydlet nemusel že :)

morce*
hodnocení

Tož to já hledat nebudu :) spíš bych se asi přímo zeptal toho pronajímatele, ale řikám o pomstu mi nejde, sem rád, že jsem měl kde se ubytovat, je možný, že to z toho dotazu tak vyznělo :)

ivik*
hodnocení

1x

Znám spoustu lidí,co pronajímají byt na černo nebo zkreslují skutečnost.Asi Vás spíš zajímala tato skutečnost.Zkrátka jsou mezi námi poctiví pitomci a pak ti, co jsou oprsklí a prochází jim to.Raděj tady už nedrážděte...:)

anncajanca

proboha koho by mel drazdit? dane by se meli plalit, kazdy ovsem musi zacit u sebe

je dobre neco zkontrolovat ! kdyz budeme okradat stat vsichni za chvili nebudou mit politici co krast nam :) lol

ivik*

Pro anncajanca: Nepochopila jste vůbec ironi( pokud víte ,co to je ).Samozřejmě tím myslím, že by měl být každý tak poctivý,když se všude o té poctivosti tolik mluví a každý začal sám u sebe.Ale jak to chcete udělat a lidi k poctivosti přivést?Nechtěla jsem vás tak rozčertit..-)

annncajanca
hodnocení

0x

urcite muzete podat navrh na prosetreni, vemte si smlouvy, dukazy o odeslani penez atd. Mnohdy majitel plati poplatky druzstvu, fond oprav atd atd a zbyde mu opravdu malo. Prijem z pronajmu do 15 nebo 20 tisic za rok ted nevim presne, se danit nemusi. Kdyz prokaze vydaje, neudelate nic...spise ho nechte byt...at si trhne :)

uska*

annncajanca - omyl. Každá koruna z pronájmu nemovitosti se daní ( po odečtu nákladů).

doplněno 08.06.14 10:38:

totak - bohužel, nemáte šanci tohle oficiálně zjistit. U pronájmu bez služeb nedostane soused IČo, pokud odvádí daně, tak je vedený na FÚ pouze pod RČ. Jedinně udělat anonimní dotaz na FÚ a doufat, že se s tím někdo bude zajímat.

Bez rozebíráni dalších podrobností - existuje nějaká jiná cesta jak zjistit jestli majitel nemovitosti má vůbec to, že pronajímá část nemovitosti, hlášené na FU?
Soused alkoholik dělá ze svého domu ubytovnu pro podobné existence aby měl na chlast.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]