Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, je nějaká možnost dohledat, jestli byla řádně zaplacena daň z pronájmu? Byl sem v pronajatém bytě a pronájem byl takovej...zvláštní, jakože se mi vše nezdálo podle zákona, co se smlouvy etc. týče, majitel celkově na vše kašlal a za něj to vyřizoval někdo jinej..Mám pochyby o tom, že tu daň z příjmu za pronájem přiznal, je nějaká možnost si to ověřit? Díky!
Dobrý den, nezlobte se za upřímnost, ale proč jste nebyl tak statečný během pronájmu a neřešil ty pochybnosti ohledně náj. smlouvy? Můžete toho pronajímatele udat na F. Ú.
a oni to prověří. Ale, nezapomeňte se podepsat. Vám někdo cizí prověřuje příjem? Bylo by Vám to hodně příjemné? Zdravím!
doplněno 07.06.14 15:00:Ještě si to přeberte, jestli Vás to jen zajímá nebo jde o závist či pomstu.
doplněno 07.06.14 15:03:No, můžete to zkusit na tom F. Ú. a oni Vám řeknou, že Vám to neřeknou. V bance také nesdělují stav cizího účtu.
doplněno 07.06.14 15:06:Tak se Vám omlouvám, ale lidé jsou různí.
Nechci nikoho nikde udávat
jen sem si říkal, jestli to nejde nějak nezávazně zjistit. Problémy nikomu dělat nechci ![]()
Řikám, že mě to jen zajímá, nemám důvod se nějak pomstít proboha! :D a neřešil sem, protože jsem tam taky bydlet nemusel že ![]()
Znám spoustu lidí,co pronajímají byt na černo nebo zkreslují skutečnost.Asi Vás spíš zajímala tato skutečnost.Zkrátka jsou mezi námi poctiví pitomci a pak ti, co jsou oprsklí a prochází jim to.Raděj tady už nedrážděte...![]()
proboha koho by mel drazdit? dane by se meli plalit, kazdy ovsem musi zacit u sebe
je dobre neco zkontrolovat ! kdyz budeme okradat stat vsichni za chvili nebudou mit politici co krast nam
lol
urcite muzete podat navrh na prosetreni, vemte si smlouvy, dukazy o odeslani penez atd. Mnohdy majitel plati poplatky druzstvu, fond oprav atd atd a zbyde mu opravdu malo. Prijem z pronajmu do 15 nebo 20 tisic za rok ted nevim presne, se danit nemusi. Kdyz prokaze vydaje, neudelate nic...spise ho nechte byt...at si trhne ![]()
annncajanca - omyl. Každá koruna z pronájmu nemovitosti se daní ( po odečtu nákladů).
doplněno 08.06.14 10:38:totak - bohužel, nemáte šanci tohle oficiálně zjistit. U pronájmu bez služeb nedostane soused IČo, pokud odvádí daně, tak je vedený na FÚ pouze pod RČ. Jedinně udělat anonimní dotaz na FÚ a doufat, že se s tím někdo bude zajímat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.