Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyučující

Od: katerina23 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Chtěla bych požádat o radu co dál...Při výběru školy jsem si nezvolila správnou volbu a tak jsem si po čase rozhodla ještě udělat výuční list. Maturitu jsem dala s dvojkama. Při nástupu do školy, bylo vše ze začátku dobré ale hlavní vyučující ,která mě má na všechny předměty - jsem jí zkrátka zřejmě nepadla do oka. Na začátku to nebylo tolik patrné ale po pár měsících jsem cítila dost jasné z její strany schválnosti. Něco jsem řekla, ona mě zadržela, že to vyřídí ( přátelsky) a další den dotyčnému tvrdila, že o ničem neví apod. Věkově si daleko taky nejsme ale nechápala jsem, proč to dělá. Další problém je, že je škola laxní a jde jim jen o to, aby člověk platil. Takže jsem to přestala řešit, ironické poznámky, pomlouvání mé osoby před studenty jsem též neřešila jelikož se blíži konec školního roku a já už se stejně blížím ke konci. Při závěrečných zkouškách, bylo vše v pořádku. Já si hleděla svého, ona sice ostatním studentům radila ale do toho mi nic nebylo, chtěla jsem to hlavně dokončit a pak si přijít jen pro výuční list. Při první zkoušce se můj výtvor všem líbil, tak jsem měla radost. Další den při druhé zkoušce nastalo peklo...z důvodu anonymity to tu nechci vypisovat ale dost vážně jsem poškodila slečnu, která mi u zkoušek asistovala. Při práci se vyučující neshodovala s mým názorem, co mám použít na slečnu a ( i když to byla moje zkouška a já se jí na názor neptala - šlo jen o podání materiálu, protože ve skřínce nebyl) tak na mě začala zvyšovat hlas a byla dost arogantní. Nakonec mi vzteky materiál podala ať to prý rychle namíchám, že požadovaný materiál nyní nemá a udělá to ten efekt, který jsem chtěla použít já. Tak jsem tak učinila a efekt byl...pravý opak...

Nevím, zda se opravdu přehlídla nebo šlo o pomstu...měla jsem si materiál zkontrolovat bohužel, byla jsem v tu chvíli vynervovaná. Jedná se ještě o poslední zkoušku ale cítím, že se mi bude chtít pomstít ještě víc. Tak jsem to chtěla přeusnout o dva měsíce později, kdy tam ona už nebude. Ze zkoušek mám nejhorší známky...což není tak podstatné,ačkoliv jsem teda u maturity měla jedničky a dvojky. Ale cítím, že je tam hodně silná averze a já se s touhle osobou už nikdy vidět nechci.

Dodnes netuším, co jsem jí tak strašného udělala ale jsem z toho už psychicky vydeptaná a přemýšlím o odložení, Setkali jste se s něčím podobným?

Děkuji.

K.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

5x

Řekla bych, že v takové situaci už nemáte co ztratit, (maximálně si zkoušku zopakujete na podzim). Já bych si stěžovala na vedení školy/učiliště a vyžádala bych si u zkoušky účast někoho z vedení.

martinaa*
hodnocení

3x

Jo, ve čtvťáku na střední udělala učitelka chybu, před kterou jsem ji varovala, a díky které jsem měla jedinou trojku z praxe. Ještě si mě dala zavolat a ptala se, jak je možné, že tu trojku mám, tak jsem ji upozornila, že přesně před tímto jsem ji varovala. Výsledek byl ten, že mě totálně potopila u první maturity a snažila se mi zkazit i druhou. Dodneška, když ji potkám, mám sto chutí jí vyškrábat oči, protože jsem kvůli tomu nemohla nastoupit na jednu vysokou a dneska mohlo být všechno jinak.

Takže, braň se a obrať se, jak píše Ivzez, na vedení školy, doporučeným dopisem, protože ústní domluvu ti může kdekdo zapřít.

doplněno 06.06.14 19:24:

Nejlepší by bylo to zkusit teď, a když už, tak přinejhorším opakovat v září.

katerina23
hodnocení

Dobrý den,

A nebylo by lepší jít tam v zaří( už tam bude jiný vyučující)? Jak jsem psala, potopit mě může a myslím, že to udělá.

iz*

Kateřino, chcete zbytečně kvůli jedné vyučící ztratit prázdniny? Kromě toho byste i o odkald musela požádat a řádně jej zdůvodnit. Proč si ke zkoušce prostě nepřizvete vedení školy? Před ním se bude vyučující "držet zpátky".

katerina23
hodnocení

Ano, to jsem původně myslela ale jsem si jistá, že mě to nenechá udělat vůbec nebo opět budu mít nejhorší známku. Beru to z tohoto hlediska...

martinaa*

Aspoň to zkusíš a zbytečně tak nepřijdeš o možnost maturu udělat.

"jsem si jistá, že mě to nenechá udělat vůbec" - to je jen tvá domněnka, kterou si živíš v hlavě. Dokud ti neřeknou, že jsi to neudělala, tak si nemůžeš být jistá ničím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]