Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistím že jsem adoptovaná

Od: sabinka* odpovědí: 10 změna:

Ahoj mám malý problém asi jsem adoptovaná rodiče se poslední dobou chovají divně máma od všech témat utíká a v noci ve snech slíchávám jméno Monika v tom snu to je asi tak to jak kdyby na mě někdo křičel Moniko když jsme se ptala mámi co by to mohlo být od tohoto tématu utekla a já si myslím že jo protože jinak by neutíkala vždy když se jí zeptám jesi jsem adoptovaná tak je tiho a řekne mi že to je nesmysl a pak dlouho přemýšlí mám strach taty jsme se jednou na to zeptala a otázku mi také nezodpověděl a začala jsem křičet ze spaní kvůly tomu jménu je to děsiví protože to na me křicí Moniko a takhle furt chci vás poprrosit jesi by jste mi nejdříve odepsaly na můj dotaz za každou odpověd udu ráda děkuju

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

To vůbec neřešte. Rodiče nejsou ti, kteří vás případně zplodili, ale ti, kteří vás opatrovali, když jste měla horečky, kteří vás učili chodit a mluvit, kteří vám kupovali jídlo a oblečení, prostě ti, kteří vás mají rádi. Být na vašem místě, tak bych po své minulosti vůbec nepátral, může to přinést více starostí a problémů, než radosti a uspokojení.

Já bych to tak úplně neviděla. Nechci říct, že nemáte pravdu, to máte :) rodič je ten, který krmí, živí, vstává v noci, přebaluje, kupuje, sedí nad úkoly a při prvním rande se strachuje, aby se děcku nic nestalo :) ale u člověka (nebo alespoň u některých lidí) je opravdu důležité, aby věděli svůj biologický původ. Neznamená to, že musí znát své biologické rodiče, ale vědět, že pocházím odněkud jinud, že biologická máma byla Jana a měla mě ve 14 a nemohla se o mě tedy starat, je životně důležité. Věřím, že to pomůže najít jakousi stabilitu v životě.

iz*
hodnocení

2x

Kolik ti je let? To, že něco slýcháš ve snech, přece neznamená, že bys musela být adoptovaná. Myslím, že jinak než od někoho z rodiny se o případné adopci dozvědět nemůžeš. Rodiče jsi zřejmě svými otázkami zaskočila, možná nevědí, jak reagovat ...

hodnocení

1x

Ahoj sabi, aby měli možnost jiní rádci správně formulovat své odpovědi, tak se tě dovolím zeptat na tvůj věk.. prozradíš?

Na adopci není nutné hledět jako na problém, v okolí znám mnoho osob, kteří vyrůstali v náhradní rodině. a jsou zdraví, úspěšní, šťastní. Na kvalitě života se podílí jiné faktory.

Ve snech se ti často zdá o tom, o čem přemýšlíš vědomě/nevědomě během dne. Je nutné překonat strach, a zlé sny ustanou.

myse*
hodnocení

1x

prohlídni si doma fotky nebo fotoalba... Jeslti najdeš svoje fotky jak jsi byla miminko, tak adopotovaná na 90% nejsi...

To jméno si můžeš uchovávat v podvědomí například z nějakého děsivého zážitku, když jsi byla malinká... (napadá mě nějaká katastrofa, že dítě (Monika) vběhlo pod auto a matka křičela, nebo se topilo nebo tak něco...

lidus*
hodnocení

0x

Sabinko, kolik je Ti roků? Pokud si opravdu myslíš, že jsi adoptovaná budeš si muset s maminkou promluvit, řekni ji, že máš rodiče ráda ale chtěla bys to vědět.

doplněno 06.06.14 10:57:

"Bruno" má pravdu, také bych nepátrala, pokud bych spokojeně žila s milujícími rodiči. Ty píšeš, že z toho máš noční můru, nejde něco odvodit z fotek?

hodnocení

0x

Ahoj. Pokud maminka řekla, že je to nesmysl, pak jí věřte a nenamluvejte si něco jen k vůli svým pocitům, či snům. Zbytečně trápíte sebe a možná i ostatní. Co by jiní dali za milující rodiče, rodinu, domov...Rodiče mohou mít své důvody proto, proč se na toto téma s Vámi nechtějí bavit, ale nemusí to hned znamenat, že jste adoptovaná právě Vy...

hodnocení

0x

Jednoduchá rada na férovku se zeptat ,s tím že máš takové zdání že Tě adoptovali,ale osobně Ti řeknu že lepší být u milujících adoptivnách rodičů nežli u skutečných ale bez lásky!

Jen tak pro formu, kdysi si toto o mně šeptali spolužáci ,že jsem adoptovaný,nidky jsem se rodičů nezeptal neboť mne to nezajímalo i když jako v každé rodině občas jsou situace kdy si dítě myslí,že jej ordiče nemají rády!

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Sabinko, mí kolegové tu napsali spoustu velice zajímavých názorů. V každém je hodně zajímavých námětů, náhledů a rad. Na tohle téma bych taky měl hodně co říct, ale nejspíš by jsi se neměla nějak trápit nad tím, jak se ti zdá, že to vypadá a nebo se ti to jeví. Do snů se hodně montují i jen náznaky různých prožitých situací, jak ze života vlastního, tak i z okolního světa. Ty fotky z hodně mala, se zdají být dost návodné, ale i takové klidně můžeš mít své. Já je tedy neměl, z moc mala. Opravdu, netrap se s tím.

hodnocení

0x

To je divné, proč by to tajili? My máme dvě adoptované děti a oběma jsme to řekli dřív, než šly do školky. A nevypadá to, že by je to nějak psychicky poznamenalo...

Každopádně považuji za hloupost postup, kdy se děcku věší bulíky na nos až do dospělosti, kdy se to stejně dozví z rodného listu.

Nevím v čem spatřujete problém - myslíte že adopčata jsou nějak horší než děti u svých biologických rodičů? K tomu snu - je to trošku románové á la Danielle Steel :) Navíc se děti po adopci málokdy přejmenovávají . tedy křestní jméno, příjmení se, pochopitelně, mění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]