Nejste přihlášen/a.
,,nejlepší je to hned za života napsat na určenou osobu. A být jako věcné břemeno. A pak se nemusí nikoho vyplácet.Ale zas člověk musí vědět,komu to prodává...
doplněno 05.06.14 12:37:Myslela jsem za života to již darovat či prodat /jako/ a je klid a pokud by se jednalo o byt,nebo dům,tak být jako břemeno.
Tohle by mě také zajímalo. A to od té doby, kdy přišel dopis ze zahraničí, jestli jsem ta, kterou hledá notář. Nebyla jsem a (snad) velký majetek byl včudu Ale teď vážně. Jak nějaký notář, když ve městě jsou jich desítky, ví, že někdo zemřel a kam má závěť doručit. Zvláště pak, když nikdo neví, že závěť byla vůbec sepsána, někde uložená a neshání se po ní? Jak to funguje?
Bruno, děkuji. Koukněte, prosím, do vnitřní pošty.
Pozůstalostním řízením je vždy pověřen soudní komisař. Ten kontaktuje nejbližší příbuzné zemřelého, začíná zpravidla u vypravovatele pohřbu. S pomocí nich zjišťuje m.j., zda není u někoho uložena závěť. Nejdříve však nahlédne do Centrální evidence závětí. Do této evidence ukládá každou závěť notář, jestliže o to pořizovatel závěti požádá. To je nejbezpečnější způsob uložení závěti a také nejrychlejší způsob, jak se po smrti pořizovatele k závěti dostat. Zůstavitel může také celou věc zkomplikovat tím, že sepíše několik závětí s různým obsahem a uloží je na různých místech. V takovém případě je pak rozhodující závěť s nejpozdějším datem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.