Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavet kam s ni

Od: kuba7255® odpovědí: 7 změna:
Zdravim, chci se zeptat kdyz udelam zavet se vsemi nalezitostmi a odkazu majetek na svoji pritelkyni. Kam ju mam dat k notarovi se mi nechce muzu ji to dat.. nebo treba rodicim? Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Komukoliv, komu opravdu důvěřujete. Pojistit se můžete ověřenou kopií, kterou uložíte jinde. Pozor ale na nezbytné dědění potomků. Pokud je vydědíte, pak jejich dětí...

hodnocení

Ano, myslel jsem.si to dekuji! prijemny vecer.

hodnocení

1x

Notář je přece jen jistota, že vše bude v pořádku... Pokud máte děti, a chcete odkázat vše přítelkyni, tak se Vaše děti budou muset s přítelkyní stejně několik let soudit, protože nelze jen tak děti ze zákona vydědit...

Proto Vám doporučuji sepsat závět s pomocí notáři a uložit ji u něj.

zwiki*
hodnocení

0x

Zdar.Je téměř jedno, kam svou závěť dáte, ale je lepší uschovat ji k věrohodným zdrojům, aby se nedalo říct, že je falešná. Třeba ji můžete schovat do trezoru do banky a podobně.

hodnocení

0x

,,nejlepší je to hned za života napsat na určenou osobu. A být jako věcné břemeno. A pak se nemusí nikoho vyplácet.Ale zas člověk musí vědět,komu to prodává...

doplněno 05.06.14 12:37:

Myslela jsem za života to již darovat či prodat /jako/ a je klid a pokud by se jednalo o byt,nebo dům,tak být jako břemeno.

hodnocení

0x

Tohle by mě také zajímalo. A to od té doby, kdy přišel dopis ze zahraničí, jestli jsem ta, kterou hledá notář. Nebyla jsem a (snad) velký majetek byl včudu :-D Ale teď vážně. Jak nějaký notář, když ve městě jsou jich desítky, ví, že někdo zemřel a kam má závěť doručit. Zvláště pak, když nikdo neví, že závěť byla vůbec sepsána, někde uložená a neshání se po ní? Jak to funguje?

doplněno 05.06.14 10:47:

Bruno, děkuji. *pusa* Koukněte, prosím, do vnitřní pošty.

Pozůstalostním řízením je vždy pověřen soudní komisař. Ten kontaktuje nejbližší příbuzné zemřelého, začíná zpravidla u vypravovatele pohřbu. S pomocí nich zjišťuje m.j., zda není u někoho uložena závěť. Nejdříve však nahlédne do Centrální evidence závětí. Do této evidence ukládá každou závěť notář, jestliže o to pořizovatel závěti požádá. To je nejbezpečnější způsob uložení závěti a také nejrychlejší způsob, jak se po smrti pořizovatele k závěti dostat. Zůstavitel může také celou věc zkomplikovat tím, že sepíše několik závětí s různým obsahem a uloží je na různých místech. V takovém případě je pak rozhodující závěť s nejpozdějším datem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]