Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace zboží

Od: romana6868* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Zakoupil jsem v internetovémobchodu televizi od společnosti Mall.cz. Po .2 měsící mě vypověděla službu, tak jsem jí reklamoval a do reklamačního protokolu jsem uvedl, že při uznání závady požaduji nové zboží. Televize se mi vrátili opravená. Na dotaz Mall.cz mi sdělili, že od 1.1.2014 vyšel nový občanský zákoník, že závada zjištěná do 6 měsíců se zboží nevyměňuje, ale už jenom opravuje. Prosím co je na tom pravdy. Děkuji za odpovědi. Roman.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V novém občanském zákoníků jsem našla, že výměnu výrobku nejde požadovat, jestliže by byla tato výměna vzhledem k povaze vady nepřiměřená. O 6ti měsíční lhůtě jsem nic nenašla.. Ale pakliže byla tv opravitelná a stačilo v ní jen vyměnit nějakou součástku, tak nemusíte dostat nové zboží.

doplněno 04.06.14 19:34: Ze zákona máte nárok na vrácení peněz až u třetí reklamace stejné vady nebo čtyř různých. A musejí být uznané. Přičemž návrh na odstoupení od smlouvy se podává s tou poslední reklamací.
Nezbude Vám nic jiného než reklamovat znovu a zkusit žádat o výměnu za nové zboží. Bohužel jste si s výrobkem vytáhl tzv. černého Petra.. Nicméně zatím si nemůžete nikde stěžovat, protože obchod nic neporušuje.
romana6868*
hodnocení

Nyný jsem rozbalil televizi a sice televize hraje, ale zase potichu. Musím televizi dát alespoň na 50% hlasitost, aby televize byla slyšet. Já přece nebudu pořád reklamovat televizi a dívat se z okna. Kontaktoval jsem Mall.cz a tu to informaci jsem jim zdělil, tak mi jednoduše odpověděli, tak to reklamujte znova. Tak mě to namíchlo a oznámil jsem operátorce, že požaduji vrácení peněz. Jinak už nevím jak se bránit.

au1

ta vada TV má být, že ji musíte dát na 50% hlasitosti, aby jste ji slyšel? nebo proč teď chcete vrátit peníze?

Jak se chcete asi bránit? Vemte bejsbolovou palici a rozmlaťe jim to tam... asi ne? Prostě prodejce bude postupovat podle reklamačních lhůt a podmínek a nic s tím neuděláte. Musíte to brát, jak to je. Tu televizi jste si mohl při přebírání z opravy vyzkoušet a to všechny její funkce, na to máte právo. Příště jim tam udělejte pakárnu a zkoušejte ji tam třeba půl dne, no...

Já měl podobnou zkušenost se settopboxem když začínalo dig. vysílání. Dvakrát jsem šel do opravny, pokaždé čtrnáct dní čekal na opravu. Potřetí jsem ten settopbox rozmlátil násadou od krumpáče a koupil jinde jiný. A víte jak jsem to přehlídl? Že nějaké patálie s krámem jsou daleko lepší, než kdyby mi například doktor sdělil vážnou nemoc. Takže tak.

majsterjoe*

Za to ja to tam nasel:

Cituji:(2) Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí. S tim souvisi take: 1) Nemá-li věc vlastnosti stanovené v § 2161, může kupující požadovat i dodání nové věci bez vad, pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené, ale pokud se vada týká pouze součásti věci, může kupující požadovat jen výměnu součásti; není-li to možné, může odstoupit od smlouvy. Je-li to však vzhledem k povaze vady neúměrné, zejména lze-li vadu odstranit bez zbytečného odkladu, má kupující právo na bezplatné odstranění vady.

Takze pokud se zavada objevila do 6 mesicu od koupi, za me ma pravo pozadovat nove zbozi.

Ano, ale pokud to není vzhledem k povaze vady nepřiměřené...Je-li to však vzhledem k povaze vady neúměrné, zejména lze-li vadu odstranit bez zbytečného odkladu, má kupující právo na bezplatné odstranění vady.

Sám tam tu citaci zákona máte. Nemůžete si z toho vybrat jen něco. Takže pokud v tv stačilo jen vyměnit nějakou součátku, tak nemá ze zákona automaticky právo na výměnu za novou věc.

mall
hodnocení

0x

Mall.cz jsou největší šmejdi. Dokud platíte a funguje to, tak ty jejich na 80% funkční výrobky chválíte, ale jakmile chcete něco vrátit tak jsou horší než exekutor ! Na mall.cz já osobně už nikdy nekoupím. Za to mi sleva pár korun nestojí.

romana6868*
hodnocení

Musím Vám dát za pravdu ( jsou strašně neochotný ). Recenze budou o de mne velice nádherné.

buss
hodnocení

0x

Odkazuji na OZ - Zvláštní ustanovení o prodeji zboží v obchodě a j., tam je i o 6ti měsících.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]