Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velky vekovy rozdil v manzelstvi

Od: petulekokoskova* odpovědí: 4 změna:

Ahojky,tak jsme se nakonec rozhodla napsat,zacnu od zacatku,je mi 27 a manzelovi 54,jsme spolu jiz deset let,manzele od roku 2004.Vzdycky to byl skvely chlap,nahradil mi otce,kamarada,je skvely tata(mame dve deti),byl mou oporou,byl moje vsechno,ovsem do te doby,nez mu prisla 50!OD te doby jsme z neho na hlavu.Je nervozni,naladovy sprosty,ted i opravdu hruby,jak on sam rika je unaveny,ma toho pry moc,praci si nosi domu,rve po detech,neda se s nim mluvit.JA jsem opravdu tolerantni clovek a mam ho rada,ale je to rok od roku horsi.Temer kazdy tyden si s nim sednu a snazim se s nim promluvit,jak ma doborou naladu vsechno uzna,teda ty svoje chyby a ze to skusi napravit aze se bude ovladat a nevydrzi mu to ani tri dny.Je to des,mam pocit ze vybuchnu,uz to dal nejde...ale zase prave na druhou stranu si rikam,je to otec mych deti,nechci trhat rodinu proto,ze nekdo je takovy a nekdo makovy,jeden den mam silu,druhy den je mi zle a tak jdou dny za sebou a ja nemam reseni,muze mi nekdo poradit?Dik moc Peta

doplněno 13.05.09 08:14:

Ahooj lidicky,moc Vam vsem dekuju za rady,cloveku je hned lip a dali jste mi trosku vic sily i nadeje.Zatim to na rozchod nevidim,to bych asik byla blazen to hned vzdat,ale skusim co mi pisete,za to nic nedam.Taky si myslim ze je to jeho krize,usmyslela jsem si,ze ho skusim chvalit,povzbudit,ale nenapadne samozrejmne,at se neciti vedle meho mladi v uvozovkach neprijemne.Taky nad tim porad premyslim a nejvic se bojim,ze to bude cim dal horsi.I tak dekuju,skusim ho nakopnou nezne :) jo a deticky ty ho taky silene rozciluji,nema klid na zpravy apod. ale ja mu vzdy rikam,tys byl ten,ktery chtel dve deti,v tom mu muzu ale taky pomoct,uklidim deti treba do loznice s knizkou.Jen mne tady nastava maly problem s tim,aby si nemyslel,ze tu vsichni skacou jak on piska a dela se vse podle nej,no uvidim...jeste jednou diky vsem,je fajn nebyt na vse sam,zvlast kdyz nemas kamosky.Pa PEta

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Hezký večer Petro! On ze začátku není ten věkový rozdíl tolik znát, přichází to plíživě. Ta "padesátka" je takové rozhraní. Přesně takhle jsem to cítila já. Do padesátky žádné problémy, myslím tím problémy zdravotní. Ale potom to začíná - klouby se opotřebovávají, najednou potřebuješ brýle a bez nich ani nevidíš na jízdní řád na zastávce, zuby se začnou sypat, no a u chlapů možná i ta potence začíná haprovat. A najednou si uvědomuješ, že začínáš stárnout a setsakra se s tím nemůžeš nějak smířit. V tomto věku už je spíš člověk prarodič, takže můžeš tempo zvolnit - ono to ani už tolik nejde. Já v té době byla rozvedená, dcera už měla svou domácnost. Mohla jsem se plně věnovat zaměstnání. Ale manžel je v tom věku, kdy ho možná trápí také stárnutí, ale snaží se Vám vyrovnat, stačit dětem. No a padesátníci to už vůbec nemají lehké v zaměstnání. Já jsem se musela také hodně snažit, abych je přesvědčila, že jsem natolik dobrá, že za mě nemusejí hledat mladého perspektivního inženýra. Ale jak říkáte, musela jsem makat po večerech, před sebou kupu odborného tisku a sbírek zákonů. A ono je toho najednou na něj moc a možná si o to víc uvědomuje věkový rozdíl a třeba i začíná žárlit na to Vaše mládí. Těžko je radit, to je jenom na Vás, jak to budete a nebo nebudete řešit. Ale já podle svých zkušeností vidím v tomto příčinu jeho změny v chování. Já jsem neměla tyto problémy, ale se stárnutím jsem se stále nechtěla smířit a i teď se snažím zůstat aktivní a být v obraze. Přeji hezký večer a asi velkou dávku trpělivosti, snad to pomůže? *mala*

ukulele*
hodnocení

3x

Ahoh Petro, to je neuvěřitelný! V tomhle Ti opravdu nikdo neporadí, spíše uslyšíš slova, že se musíte domluvit a tak podobně. No, já si myslím, že bys to měla vydržet dokud to budeš zvládat a pak sbohem. Když už to soužití nebude možné, tak se nedá nic dělat. Ps.: zkus ho nahrád na diktafon, nebo na kameru, jak začne výskat, no a až bude v pořádku, tak mu to přehraj ať vidí jaký je jelito!

doplněno 12.05.09 21:30:

omluvka za překlepy : Ahoj, přehrát...

hodnocení

1x

tato krize středního věku přichází skoro na každého chlapa, přesně to vystihla Lidka... já už to mám chválabohu za sebou, byl jsem podobný, už to přešlo... musí se s tím vyrovnat, a to jen tak nejde říci : tak a od teď zase po starém... člověku chvilku trvá, než se s tím vyrovná, ale když mu ti druzí pomůžou, jde to trochu líp... ale skuste ty rady o nahrávání a pod, někdy člověk ani netuší, co vyvádí a co těm druhým vlastně vadí...

držím palce

lionka*
hodnocení

0x

Peťo,

myslíte si, že je to opravdu tím věkem? Problém může být i jinde. Je ale pravda, že člověk nemládne a čím je starší, tím je to horší, ztrácí nervy atp. Zvláště pokud máte živější malé děti, tak ho to může dost podráždit. Nějaké univerzální řešení asi není. Pokud je to pro vás už nesnesitelné, bude lepší to ukončit a nehledět na to, že trháte rodinu... lepší žádný vztah než špatný, i když máte děti, protože na nich by se ty negativní důsledky taky mohly podepsat. Jste ještě mladá a věřím, že to určitě nějak rozumně zvládnete vyřešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]