Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
předčasně se mi narodil syn. Je mu už přes dva měsíce, ale dnes jsem měla termín porodu.
Mléko mám, ale vše vypije, takže mi na odsátí nic nezbyde, takže nemám co zmrazit, kdybych potřebovala někam jít, tak by se babička mohla postarat a nakrmit.
Proto jsem se chtěla zeptat, jestli jde zkombinovat sušené mléko jako třeba Nutrilon, Sunar s mateřským mlékem. Použila bych ho jen kdyby bylo potřeba, když budu mimo. A případně jestli máte z nějakými mléky zkušenosti a jak se rozdělují a jaké by bylo třeba koupit.
Děkuji za rady.
Fengie, asi jste jen zabloudila a neuvědomila si, kde poládáte dotaz. My jsme poradna laiků. Vaši otázku nejlépe zodpoví váš ošetřující dětský lékař, který zná vaše dítě se specifiky nedonošenečka. Zná také nabídku trhu. Vy se nemůžete spolehnout, že vám zodpovědně poradí nějaký laik na síti. Toto je příliš závažná otázka. Mylná rada, doporučení by mohlo nenávratně poškodit vaše dítě. Přece docházíte do poradny.
Nejlepší je samozrejme se nikam na dlouho nevzdalovat, ale když to musí byt.Ovšem
e je zde moznost, ze vasemu dítku zachutna umela výživa a na materske mléko zanevře.Ja zacala krmit umelou vyzivou po ppůl roce, slo o nutrilon. Pry je nejvice podobny materskemu mléku. Me dceri nechutnal, musela jsem koupit sunar.Kupte nejakou vyzivu pro dite stare 2mesice a uvidíte. Dnes je vse radne oznacene od kdy, jaké ,vcetne dávkování.
odkojila jsem tři děti a odsávat se mi nedařilo ani u jednoho ono jde ponejvíc o ten první půlrok, pak už začíná být dítě dokrmováno a na kojení není tolik závislé, takže se to vydržet dá
kombinace umělého mléka a kojení, toť otázka. jsou miminka, které zvládají oboje, ale obvyklejší je, že jakmile se začne přikrmovat umělým mlékem, tak se postupně utlumí tvorba mateřského mléka. moje osobní zkušenost je velmi špatná - prostřední holčině bylo bez pár dní půl roku, když jsem jí dala Sunar... a od té doby už odmítala vzít mateřinu do pusy. nechtěla ji z prsu a nechtěla ji ani odstříkanou z lahve, šla jenom po Sunaru asi to není častá reakce, ale stát se evidentně může.
Jakmile jednou strčíte dítěti flašku s mlékem, může se vám lehko stát, že už od vás nebude chtít pít. Z flašky to teče samo, od vás se musí moc namáhat, aby něco vytáhalo. Předčasně narozenému dítěti kupte mléko hypoalergenní, já jsem kupovala po odstavení mimi značku Beba hypoalergenní, postupně ale přešla na Sunar originál, ale to bylo už dítě větší, asi tři čtvrti roku.
Fengie, nedá mi to, musím se vrátit, protože mi pár věcí došlo. Ale je docela možné, že jsem vaši otázku a povídání k ní špatně pochopila. Syn byl o 2 měsíce nedonošený, teprve včera se měl správně narodit? To znamená, že si v nemocnici dali velikou práci vypiplat ho v inkubátoru do porodní váhy a fyzična v normálu. Je to tak? Vy, vděčná a milující maminka se nejvíce staráte o to, co bude malý jíst, když se o něho bude starat babička, když vy budete pryč. Chápu to dobře? Myslíte to tak? Jsem úplně blbá, že nechápu nebo je to tak? Moc si přeji, abych blbě chápala!
doplněno 05.06.14 10:43:Asi ano. Asi máte všechny pravdu. Ale já jsem měla ke svým dětem, když byly mladší kojenci, tak silnou vazbu, že jsem měla problém se osprchovat se zavřenýma dveřma a neslyšet je. Každá máme jinou zkušenost, jiný názor.
Spíš zase jen hledíte, jak popíchnout. Nevím, proč se všichni tak čílí, když mamka nechá pár hodin děcko doma s babičkou a oběhá si, co potřebuje. Všichni za tím hned hledají odložené dítě, zatímco matka snad jde chlastat do baru, nebo co.
doplněno 05.06.14 16:38:Babičko, snad každá máma má silnou vazbu. Jo, znala jsem paní, co dva měsíce po porodu druhého détěte chodívala pařit, chlastat a děcko nechávala své matce, a takhle chodila každý měsíc min. jednou. To neuznávám. Pokud má dítě přes rok, tak ale občasné posezení nebo akce, samozřejmě rozumná, mi přijde jako příjemné zpestření, a v tom se třeba absolutně neshodneme s babičkou přítele. Jedna společná známá má syna něco přes rok, navštívila se mnou festival, bowling apod. Babička k ní má jedovaté řeči, proč si jako pořizovala dítě, když s ním nesedí doma, a co je to za matku. To mi přijde jako názor nejen z doby kamenné, ale i takový závistivý, protože ona u svých dětí skutečně sedět musela, tenkrát byly jiné možnosti.
Ale pokud si maminka potřebuje něco zařídit, úřady, doktora aj., co s malým? Není pak rozumnější hlídání u babičky, než s sebou tahat drobka po úřadech plných kašlajících lidí?
babkazov, já bych tak přísná nebyla. Ségra má také dva měsíce nedonošeného prcka a malá byla naštěstí úžasná (pořád je, stále víc a víc ), ale mluvila jsem s maminkou jednoho šesťáka u nás, a lezl mi z toho mráz po zádech. Nekonečný řev, odmítání dudlíka i mateřské náruče, koliky, krmíte co dvě hodiny maximálně, neustálé nemoci a časté kontroly v nemocnici, hlídáte, aby pořádně jedlo, protože bez síly to nedožene... ale to Vy určitě víte. Ségře např. malá nesála (rozkojila se naštěstí později), takže odsávala - když jsem u ní byla na celé odpoledne, nedokázala jsem se divit. V podstatě jen odsávala, krmila, odsávala a krmila, a to malá jedla výtečně! Takže jestli si máma potřebuje po dvou měsících zápřahu vydáchnout a jít na procházku sama nebo ke kadeřníkovi, něco nakoupit - ať jde. Ségra využívá hlídání opravdu dost - je to první dítě v obou rodinách, babičky se mohou přetrhnout a tety taky - a já jí to nezazlívám.
Já bych se zas tolik nekřižovala. Dítě nedonošené o dva měsíce je narozené v 32tt s váhou nejspíš přes 1kg. Zachránit ho už dnes není žádný zázrak, je to naprosto běžné. Kamarádce se narodial dcera v 26tt kdy vážila 630g, to byl zázrak.
I s miminkem je třeba si čas od času něco zařídit a úplně chápu, že paní nechce tahat po úřadech a doktorech neočkované nedonošené dítě a raději ho svěří na dvě tři hodiny rodičům. A přiznám se, že hlídat kojence bez mléka, ať už mateřského nebo umělého, to bych odmítla. Protože kojenec může chtít další dávku třeba půl hodiny po nakojení a když nekojíte a nemáte zásobu MM nebo UM, neuděláte NIC. Budete koukat na hladové řvoucí dítě a čekat, než se jeho matka vrátí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.