Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rad bych pozadal o radu ci pomoc nekoho zkuseneho. Pred nekolika lety jsem se dostal do kolotoce kurzovych sazek. Nejdriv to bylo vynosne a pote jak uz asi kazdy vi a zna prisel strmy pad dolu. Nyni se uspesne 1,5 let lecim a samozrejme s tim prichazi i probuzeni co se tyce dluhu. Znam celkovou vysi svych dluhu je to 350tis, mam dobre zamestnani s prijmem 21tis cisteho mesicne. Bohuzel domluva s veriteli typu ProfiCredit jiz neexistuje. Prosim nesudte jestli to je dobre/spatne zadluzovani, vim ze spatne. Nasel by se tu nekdo kdo by mi byl schopny pomoci se sepsanim navrhu na osobni bankrot? chci zaplatit sve dluhy, vsechny do posledni koruny a zacit novy zivot. Prosim pomozte. Predem Vam vsem dekuji
Dobrý den,
vyhlášení osobního bankrotu je celkem ošemetné a mohla bych vám doporučit, aby jste se spíše obrátil na právníky. Stačí udělat chybu a už ho nedosáhnete. Nevím jak se osobní bankrot stahuje na dluhy z hraní, ale mylsím, že na dluhy z podníkání nelze podat osobní bankrot.
DObry den,
tak dluhy z hrani byli formou osobni pujcky, takze tam by nemel byt problem. dekuji
Sebod poradí nejlépe ale dejte si pozor, zeť chtěl osobní bankron na půjčky z hazardu a právník poradil aby to nedělal jelikož by mohl být stíhaný za úvěrový podvod, bral si půjčky z bank i když věděl, že nemá na splátky a peníze nevyužije na nákup věcí do domácnosti. Naděláte s 350 000, zeťák má 3 miliony a je v klidu.
asi kdo nezazil tak nevi, kazdopadne 350tisic je pro me dost a nechci to mit na krku cely zivot, nebo se nekde skryvat, chci se k tomu postavit celem, ale potrebuji pomoc.
Lidus. Nechci se tvářit tak, že jsem chytřejší než právník. Je jen a jen na dlužníkovi (nebo spíš na tom, kdo mu Návhr sepisuje), co do Návrhu napíše např, co se týká účelu půjček. Navíc nikde není napsáno, že člověk, který použil svoje peníze na hazard, nemůže požádat o oddlužení a že by mu z tohoto důvodu nebylo povoleno.
Ještě do novelizace OZ byl docela problém, jestliže dlužník měl zápis v rejstříku trestu. Od letošního roku není ani toto problém. A hned vysvětlím proč. Ze všech stran se na lidi hrnou nabídky půjček, nebankovky půjčí opravdu každému. Fakticky nezjišťují, zda dlužník má či nemá na splátky. Toto se považuje za velice neseriozní jednání vůči dlužníkům. Jasně, budete teď argumentovat tím, že si každý má spočítat, zda bude mít na splátky či ne. Máte pravdu. Na druhou stranu jestliže každému bezhlavě půjčuji i když vím, že onen člověk je předlužený, či nemá příjem, tak jsem co? V mých očích (a dle nového OZ) jsou tito věřitelé velice nezodpovědní, nebo spíš velice vychytralý. Takový věřitel už dopředu počítá s tím, že dlužník NEBUDE řádně splácet. A jakou to má teda pro něj výhodu? No, pochopitelně sankční úroky a pokuty. Tak se totiž dostane na úroky v řádech NĚKOLIKA SET procent za rok. A že to bude z dlužníka dostávat třeba dvacet let? Nevadí stále mu běží tyto úroky. A to se vyplatí ne? V praxi se velice často setkávám s tím, že je na dlužníka podáno TO na policii a soudce (při jednání o oddlužení) to smete ze stolu se slovy: Neměli to půjčovat.
No, rozepsala jsem se více, než jsem chtěla. Shrnu to: jestliže dlužník splní zákonem dané podmínky, tak není důvod, aby mu nebylo oddlužení povoleno. Nejdůležitější podmínka je zaplacení 30% z celkového dluhu. Vše ostatní je opravdu jen na tom, jak se Návrh sepíše.
A že tazatel "nadělá s 350.000", no, když to přeberou exekutoři, má z toho něco přes milion a bude to splácet 20 let. Proč? Protože peníze, které jsou mu strhávány exekučně jdou nejdříve na exekutora a potom teprve na věřitele. Takže i když dlužník stále platí, tak ze začátku mu dluh neustále narůstá.
Tak a ještě jednu poznámku. Kdo až z dlužníků si hlídá, CO a KOLIK exekutorovi platí. Jak je možné, že je dluh .25.000,-Kč, exekučně vzrostl na 217.000,-Kč ! Toto bylo vymáháno. Po podání Návrhu na oddlužení si najednou exekutor nárokoval "pouze" 18.000,-Kč!
pro tazatele: neváhejte s podáním Návrhu. Budete vědět, že máte zaplatit tolik a tolik, ani o korunu víc. A hlavně budete vědět, že to máte na pět let a pak klídek.
Omlouvám se za ten román. Ale když vidím, co se na poli půjček a exekucí děje v této republice, tak mi je z toho zle!
lucielucie82. Já nejsem charita a nedělám svoji práci zadarmo. Na druhou stranu si troufnu říci, že ji dělám daleko kvalifikovaněji než charita. Mám mnoho klientů, kteří právě u charity neuspěli, nebo díky špatně sepsanému Návrhu přišli o nemovitost. Na druhou stranu nemám ani jednoho klienta, který by ode mě přešel k charitě.
A jestli dobře čtu, tak tazatel už nějakou bezplatnou poradnu či něco podobného navštívil a neuspěl.
Jste tu zaregistrovaný, tzn., že můžete využít vnitřní poštu. Nahoře v oranžové liště klikněte na "Vnitřní pošta" → → vpravo nahoře "napsat nový vzkaz" a napište uživatelce Sebod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.