Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polsko - bez pasu a občanky

Od: hpa odpovědí: 9 změna:

Zdravím.

Za týden jedeme se školou do Polska a já si dělal občanku až dnes a dostanu jí až za měsíc (15 mám už 2 měsíce).

Nemám ani pas.

Chci se zeptat,jestli mě do Polska pustí,nebo ne?

Díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Polsko jsem loni navštívila 2x, předloni taky 2x a nikdo po mně nic nechtěl, nikdo nás nekontroloval..

Ovšem bez pasu ani občanky je to dost odvážný, nemáš tím pádem žádný doklad totožnosti. Určitě máte od školky papír s nějakými požadavky, co máte mít s sebou.

hahanaj*
hodnocení

0x

přeci musíš mít nějaký doklad - bez něj tě nepustí

Na hranicích kontrola moc nehrozí, ale bez dokladu bych tam nejel. Stačí jakákoliv kontrola ve vnitrozemí a bude průšvih. Rozhodně to začni řešit s třídním učitelem. Samotní učitelé by tě bez dokladu neměli nechat vycestovat.

Když jede se školou tak asi teprve dostane svůj první OP protože asi jiný a dřív nedostane dnes se to nedává jako dříve že plošně všichni dostávali slavnostně v jeden den.

Toto by si měla škola nějak ošéfovat a dřív než týden před odjezdem!

hodnocení

0x

Dokumenty pro nezletilé

Je možné, že děti, které cestují:

samy nebo

s dospělou osobou, která není jejich zákonným zástupcem nebo

pouze s jedním rodičem,

budou kromě platného pasu nebo občanského průkazu potřebovat další úřední dokument, který je podepsán jejich rodiči, druhým rodičem nebo jejich zákonným zástupcem a který jim cestu povoluje.

Je vhodné se nejdříve obrátit na příslušné velvyslanectví země, kam vaše děti cestují, a zjistit, zda budou případně potřebovat výše zmíněné dokumenty.

vyňato z

europa.eu/...

doplněno 02.06.14 18:39:

takže pro děti do 15let je nutný cestovní pas,nad 15let stačí OP; pro vstup do nepotřebuješ nic, ale jak jinak prokážeš svou totožnost, když nebudeš mít platný doklad?

buss
hodnocení

0x

Nikdo do Polska nepouští, prostě se jede svobodně už n let, hrozí jen namátková kontrola či policie.

alfonsmucha*
hodnocení

0x

pas si dneska může vyřídit kdokoliv bez ohledu na věk, ale do týdne to buď nepůjde vůbec, nebo to bude hodně drahé. pořešil bych to s učitelem, který tam s vámi pojede. ale co nejdřív...

U nás udělají pas i do zítra, za mastný poplatek.
Ovšem k žádosti o pas potřebuješ po dovršení věku 15 let občanku!Tu nemáš.
Do 15 let žádost o pas podával zákonný zástupce. Ty už 15 máš.
Z Polska asi nic nebude...
alfonsmucha*

... to zní jako Hlava XXII :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]