Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalý pobyt nebo bezdomovec?

Od: magdalena11 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, měla jsem nahlášený trvalý pobyt u své babičky na určité adrese. Již tam 8 let nebydlím a náhodně jsem zjistila že se babička odstěhovala na jinou adresu ve stejném městě. Chci se zeptat jestli můj trvalý pobyt trvá nebo zanikl v té době kdy se babička přestěhovala. Jestli ano jsem tedy bezdomovec nebo jsem nahlášená na obecním úřadě toho města? Jsem -li bezdomovec jak mám dále postupovat? Děkuji předem za odpověď. Magdalena11

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Magdaleno, stačí zavolat na ohlašovnu, kde jste měla trvalý pobyt a ono Vám to doufám řeknou. A nebo si dotaz pošlete emailem. Mohlo se stát, že majitel bytu požádal o zrušení trvalého pobytu s tím, že tam již delší dobu nebydlíte a ani nemáte k bytu žádné vlastnické nebo jiné právo (nájemní). Pokud nikdo na úřad neoznámil Vaši adresu, kde v současné době bydlíte, tak zahájení správního řízení na zrušení trvalého pobytu bylo vyvěšeno na úřední desce. Pokud jste to nijak nezjistila a případně se neodvolala, zrušení trvalého pobytu proběhlo a ohlašovna Vás přehlásila na úřad. Ale to neznamená, že jste bezdomovec. Mnoho lidí bydlí v podnájmu a majitel bytu je nechce přihlásit k trvalému pobytu a tak dopadnou jako Vy. Trvalý pobytu je pouze evidenční údaj a nemusí být shodný s faktickým bydlištěm. Pokud nemáte problém, zřídit si trvalý pobyt v novém působišti, stačí když se všemi potřebnými doklady zajdete na ohlašovnu v novém bydlišti a tam Vás při splnění všech podmínek přihlásí. Ještě Vám zkusím doplnit, jaké doklady k přihlášení potřebujete.

doplněno 02.05.09 15:52:

Zde jsem Vám stáhla z jednoho úřadu, kde to mají moc pěkně a srozumitelně popsané, co ke které žádosti potřebujete. Mělo by to být u všech obdobné. A nebo si to ještě ověřte na stránkách Vašeho města. hostalkovice.cz/...

magdalena11
hodnocení

Dobrý večer Lidko, mockrát Vám děkuji za odpověď. Určitě na tu ohlašovnu zavolám. Bohužel ale nemám možnost v místě kde teď bydlím se přihlásit trvale :((.

lidka*

Ale důležité je vědět, kde mám trvalý pobyt, to je správné, že si to zjistíte. Protože potom si na internetové úřední desce obce /města/ můžete pravidelně sledovat případnou úřední poštu (FÚ, pojišťovny zdravotní a sociální, soud apod.). Bez toho můžete zmeškat např. lhůtu pro odvolání a nebo jinou reakci na přípis. Ta jde prakticky vždy do místa trvalého pobytu. Zkuste ještě oslovit poštu a požádat o přeposílání zásilek na faktickou adresu, kde v současné době bydlíte. Podívejte se, zda Česká pošta za určitý poplatek pošle oznámení o uložení zásilky, ale to jak znám fungování pošty, to jsem asi velká optimistka. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]