Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla jsem nahlášený trvalý pobyt u své babičky na určité adrese. Již tam 8 let nebydlím a náhodně jsem zjistila že se babička odstěhovala na jinou adresu ve stejném městě. Chci se zeptat jestli můj trvalý pobyt trvá nebo zanikl v té době kdy se babička přestěhovala. Jestli ano jsem tedy bezdomovec nebo jsem nahlášená na obecním úřadě toho města? Jsem -li bezdomovec jak mám dále postupovat? Děkuji předem za odpověď. Magdalena11
Magdaleno, stačí zavolat na ohlašovnu, kde jste měla trvalý pobyt a ono Vám to doufám řeknou. A nebo si dotaz pošlete emailem. Mohlo se stát, že majitel bytu požádal o zrušení trvalého pobytu s tím, že tam již delší dobu nebydlíte a ani nemáte k bytu žádné vlastnické nebo jiné právo (nájemní). Pokud nikdo na úřad neoznámil Vaši adresu, kde v současné době bydlíte, tak zahájení správního řízení na zrušení trvalého pobytu bylo vyvěšeno na úřední desce. Pokud jste to nijak nezjistila a případně se neodvolala, zrušení trvalého pobytu proběhlo a ohlašovna Vás přehlásila na úřad. Ale to neznamená, že jste bezdomovec. Mnoho lidí bydlí v podnájmu a majitel bytu je nechce přihlásit k trvalému pobytu a tak dopadnou jako Vy. Trvalý pobytu je pouze evidenční údaj a nemusí být shodný s faktickým bydlištěm. Pokud nemáte problém, zřídit si trvalý pobyt v novém působišti, stačí když se všemi potřebnými doklady zajdete na ohlašovnu v novém bydlišti a tam Vás při splnění všech podmínek přihlásí. Ještě Vám zkusím doplnit, jaké doklady k přihlášení potřebujete.
doplněno 02.05.09 15:52:Zde jsem Vám stáhla z jednoho úřadu, kde to mají moc pěkně a srozumitelně popsané, co ke které žádosti potřebujete. Mělo by to být u všech obdobné. A nebo si to ještě ověřte na stránkách Vašeho města. hostalkovice.cz/...
Dobrý večer Lidko, mockrát Vám děkuji za odpověď. Určitě na tu ohlašovnu zavolám. Bohužel ale nemám možnost v místě kde teď bydlím se přihlásit trvale (.
Ale důležité je vědět, kde mám trvalý pobyt, to je správné, že si to zjistíte. Protože potom si na internetové úřední desce obce /města/ můžete pravidelně sledovat případnou úřední poštu (FÚ, pojišťovny zdravotní a sociální, soud apod.). Bez toho můžete zmeškat např. lhůtu pro odvolání a nebo jinou reakci na přípis. Ta jde prakticky vždy do místa trvalého pobytu. Zkuste ještě oslovit poštu a požádat o přeposílání zásilek na faktickou adresu, kde v současné době bydlíte. Podívejte se, zda Česká pošta za určitý poplatek pošle oznámení o uložení zásilky, ale to jak znám fungování pošty, to jsem asi velká optimistka. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.