Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udělala jsem dobře?

Od: lovewomenka odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych nestranný názor na můj úsudek. Nebudu psát žádné romány a zkrátím to. Měla jsem vztah s o skoro 20 starším mužem. Na začátku bylo všechno fajn, ale asi poslední 2 měsíce se to už nedalo vydržet. Na začátku jsme si hezky říkali, psali jako o život, ale teď... Neříkám že nejsem svatá a že nemám taky své mouchy, ale on... Začal mi říkat kdy pojedu k rodičům, v kolik můžu jet do práce... Prostě pokud "nezavelel" on tak jako by to nebylo. Když jsem mu řekla v uterý své plány na víkend, dělal vše proto aby mi to překazil a byl se mnou. Taky mi přišlo, že když neslyšel svou pravdu, kterou měl v hlavě tak prostě lžu a začal mi nadávat do... hodně sprostých slov. Říkal mi, že chce okamžitě vidět můj telefon, když mi třeba přišla sms. Začal mě obviňovat že kdo ví s kým si píšu. Diktoval mi s kým můžu jít na pivo, samozřejmě že jsem nemohla nikam a nejlepší abych seděla doma a zůstala tady. Pak mi psal hezké sms, že se omlouvá, že nemám zničitt i to málo co ještě k sobě cítíme. Ale pár měsíců zpátky když si vzpomenu tak jsme jezdili na výlety a bylo všechno hezké. Rozešla jsem se s ním, ale teď mi to vrtá v hlavě jestli jsem se třeba neunáhlila? Zajímal by mě Váš názor na věc. Předem děkuji za trpělivost se čtením a za odpovědi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, myslím, že jste se neunáhlila a udělala dobře. Z miláčka se stal despota. A lepší už by to nebylo. Možná se až moc přehrál do role otce (když byl starší), ale i to má své meze.

Otázkou je, proč nejste "svatá" - třeba mohl mít důvod Vám nevěřit. Hlavně už to neřešte - to se asi dalo dříve. A Vy se také polepšete, ať nezavdáváte nějakou příčinu nedůvěry někomu dalšímu, který už někde čeká "za bukem". Zdravím!

zwiki*
hodnocení

3x

Dobrý den.

Udělala jste jen dobře,že jste se rozešla.Snad ,kdyby jste vydržela,tak by jste už neměla"sílu" odejít a jen by Vás využíval jako otrokyni.Měla by jste peklo na zemi.Teď si musíte dávat pozor,aby jste opět nenašla stejného tyrana.Hezký den.

ohneta*
hodnocení

2x

Ne neunáhlila ses, udělala si jedině dobře. Přece ti nebude diktovat co smíš a nesmíš. Vztahy jsou o kompromisech o respektu a pochopení, tvůj přítel neměl podle tvého vyprávění ani jedno.

hahanaj*
hodnocení

2x

Nedělej si výčitky , udělalas dobře ..on tě chtěl vlastnit a to nedělá dobrotu , to by nebyl život.

Užívej si nově nabyté svobody a však on se nějaký najde a lepší .

figurek*
hodnocení

2x

udělala jste to nejlepší, co se udělat dalo. Jsou lidé, kteří ve svém partnerovi vidí především kus majetku a kus osobního prostoru, který patří jen jim a podle toho se k němu chovají.

Ten druhý má potom ze života peklo.

Radím : dejte si pozor, až budete vybírat příště. Lidi totiž mají ve zvyku vybírat si za partnery pořád stejné nebo sobě podobné typy.

martinaa*
hodnocení

2x

Ježkovy voči, holka, buď ráda, žes mu utekla. Kontrola telefonu, nařizování, kam a kdy budeš chodit... a pak to končí sebranýma klíčema a pár fackama, protože jsi neposlechla.

Udělala jsi nejlepší věc*palec*, číslo vymazat, zapomenout, rozhodně se nevracet, ani kdyby sliboval modré z nebe! Začátek by byl krásný, ale později by to zase spadlo do těch známých kolejí.

hodnocení

2x

Dobrý den. Ono je třeba si uvědomit, že na vztahu musí pracovat vždy obě strany. Psala jste, že jste jezdili na výlety, rozuměli jste si a všechno bylo fajn...Pak se to někde pokazilo, ale určitě bych si netroufla říci z Vašeho příspěvku, že je na vině pouze Váš partner. Známe věc je z Vašeho pohledu, kdyby sem psal Váš partner, třeba by i Vaše chování vůči němu nebylo až tak v pořádku, z jeho pohledu. Pokud jste se s ním rozešla a nyní máte pochybnosti, zda jste udělala dobře, pak to asi dobré rozhodnutí nebylo. Jinak byste to neřešila. Vztah je o důvěře, toleranci, respektu a hlavně komunikaci...Jste svéprávná, tak proč jste si nechala líbit takovéto chování? Každý jsme nějaký, ale pokud jste nebyla ve vztahu spokojená, měla jste si s partnerem na rovinu říci, co Vám vadí a že je jeho chování pro Vás neakceptovatelné. Víte, když druhému neřeknete, že je něco v nepořádku, ten druhý si to nemusí ani uvědomit. Zvláště, když má v povaze chovat se tak, jako Váš bývalý přítel. Třeba jste v něm nechtěně vypěstovala pocit, že se o Vás musí starat víc, než je potřeba a že Vám to vyhovuje. Jsou opravdu takové ženy, kterým dohled vyhovuje a jsou zvyklé se podřídit partnerovi jen aby doma měly klid...Příkazy a zákazy do vztahu nepatří. Ale zase je to jen o tom, jaké si to lidé mezi s sebou dělají a kolik si toho nechají líbit..Pokud jste nebyla ve vztahu spokojená, pak je v pořádku, že jste ho ukončila. Zda to bylo dobře, to poznáte časem...

buss
hodnocení

1x

Pokud nechceš, aby s tebou manipuloval, řídil ti život tak utííííkej. Je to nemoc.

cuca*
hodnocení

1x

Udelala jste dobře, nepsala jste, jak dlouho jste spolu chodili.

To je typicke, ze začátku vztahu se člověk pretvaruje, dela se lepší a snaží se v sobě dusit opravdovou povahu.

Ale ta nakonec stejne vyjde najevo.a je na nás, zda s tim člověkem a jeho chybami dokazeme zit.

Vas pritel je priklad muže, se kterym byste cely život nejspíš trpěla.

Budte ráda, ze se projevil ted, dokud jstesi ho nevzala..

Nikdy bych nechtěla někoho, co mi prikazuje co mam dělat a kam jezdit nebo nejezdit.

Spravne rozhodnuti.

lovewomenka
hodnocení

Děkuji za Vaše odpovědi :). Svatá v tom smyslu, že párkrát jsem na něho taky křičela, nebo porušila "domácí vězení" a jela jsem k rodičům a neřekla mu o tom, ale neměl absolutně důvod žárlit. Také mi vyhrožoval, že mi zničí život, ale když jsem se s ním rozešla omluvil se mi. Mám teď špatné svědomí... Ale děkuji za Vaše názory :).

To opravdu nemyslíš váženě, jako že jsi nebyla svatá, že jsi utekla z domácího vězení, které ti udělil on. Prosím tě, narovnej se a buď sebevědomou ženou, která si řídí svů život sama. Nikomu nedovol, aby tebou manipuloval! Aby vydíral! Neblázni! Tak láska přece vůbec nevypadá!

lovewomenka
hodnocení

0x

Děkuji za Vaše názory :). A figurek - toho se právě bojím nejvíce, že opět naletím a nebudu vědět jak z toho ven... :(

Po téhle zkušenosti byste měla být schopná lépe rozeznat manipulaci a despotizmus a měla byste se umět tomu postavit už v zárodku. Ze začátku není žádný muž despotický, snaží se Vám zalíbit a hodně se ovládá, ale po čase začne taková nátura vystrkovat rohy. Vy máte tendenci vidět v tom lásku (miluje mě tak, že nechce, abych jela k rodičům, neobede se beze mě ani na ty dvě hodiny, co bych s kámoškou byla na kafi), ale to už je začátek konce. Samozřejmě nejsou takoví všichni muži, ale možná svým životním postojem právě takové přitahujete, nebo oni přitahují Vás. Pokud by se Vám to stalo znovu, zvažte konzultaci u psychologa, mohl by Vás nahodit na správnou kolej.

je fuk jestli tvému milému bude 20 nebo 80 ale nikdo nemá právo tě omezovat či ti nák diktovat co smíš a co ne od takovýho člověka utíkej a už se k němu nevracej

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]