Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dát sbohem rodnému hnízdu

Od: willow* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, obracím se na vás pro radu ohledně zásadního rozhodnutí.
Od září nastupuji na VŠ a chtěli bychom se s přítelem sestěhovat v městě mé VŠ. Problém je, jak to říci mým prarodičům, u kterých bydlím. Máme spolu komplikované vztahy, dělí nás mnoho let, na většinu věcí máme rozdílné názory (politika, společnost, vedení domácnosti, priority v životě), přítele mi neschválili a vadí jim i že u něj jednou za půl roku přespím, takže myslím že to vezmou zle. Je to částečně útěk od nich a od života s omezeními, který mi nevyhovuje. Ale nechci aby to tak vzali, jako že utíkám. Prostě si myslím že je čas se osamostatnit, bude mi 20, dostávám sociální dávky, přítel slušně vydělává, nepochybuji, že vyžijeme. Nejsem žádný flink, o domácnost se starám téměř výhradně já, proto se trochu bojím jak to babi zvládne, ale prostě těch neshod je až moc a já chci žít svůj život. Jak jim to říct aby to vzali? Jak vy jste řekli doma, že odcházíte?

Děkuji za reakce

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Když mi moje dcera řekla, že se bude stěhovat, rozplakala jsem se, protože jsem měla pocit provinění tak velkého, že ode mně utíká. Říkala jsem něco o tom, že vím, že jsem protivná, ale že si dám pozor a takové blablabla. Mladá mě objala a říkala, že tohle nemám brát osobně, že mě má velice ráda a nic na tom nemění to, že jsme se párkrát štěkly. Že pořád zůstanu její maminečka. Jen se přihodilo to, že už je veliká holka, která by si měla žít svůj život. Od rodičů odešla prababička, babička, ty a teď že odchází, za svým životem ona. Přišel čas, kdy si bude žít svůj život podle svých představ. A znovu zopakovala, že mě má ráda a zůstávám její maminkou. *sok* Třebas to, jak osamostatňování proběhlo u nás, pomůže i vám. Vyberte si z toho to, co je pro vás a co vám pomůže. Jen nezabředávejte do slov, která jsou pro vás vysvětlením, ale pro babičku slovy zraňujícími. Jen vyjadřujte lásku, vděk a nutnost odejít za svým životem. ;) Hodně štěstí a laskavý osud *slunce*

albatros498022*
hodnocení

2x

Prostě jsem přišel domů zabalil batoh a sdělil, že jdu bydlet do svého.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]