Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záruka při prodeji z druhé ruky

Od: flip odpovědí: 6 změna:

Zdravím, věděl by někdo? Koupila jsem kočárek z druhé ruky, byl v perfektním stavu, používaný 2 měsíce - součástí byl záruční list, kde je vypsán původní majitel (jméno, adresa).

Nyní mě začal kočárek zlobit, nalomila se mi rukojeť - chci ho dát do servisu - bude mi platit záruka?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Bude. Záruka je na kočárek a je jedno kdo ho pro koho koupí.

flip
hodnocení

Super, díky za ujištění.

hodnocení

1x

rebull a buss mají jistě pravdu, ale ruku na srdce. Kolikrát po vás kdo chtěl při vyřizování reklamace občanku? Kromě toho, v případě potřeby se dá změna jména či adresy vždy nějak vysvětlit. Štěstí přeje připraveným.

doplněno 08.07.14 12:31:

To buss: Nejsme ve sporu, jen tvrdím, že s hodnověrnou legendou to na 99% projde: Je to kočárek, tak bych řekl (pokud by se kdo vůbec ptal): Jo, koupili nám ho rodiče, na svý jméno... Koneckonců, co může tazatelka ztratit?

hodnocení

0x

Nechci Vám kazit radost a přeji Vám, abyste reklamaci vyřídila úspěšně v servisu. ALE Partnerem pro Vás při uplatňování reklamace je ten, kdo Vám kočárek prodal. Viz. např. ZDE

" Práva z vadného plnění a z nesplněné jakosti při převzetí (lidově záruka)se nevážou na věc jako takovou, jedná se o práva a povinnosti smluvních stran kupní smlouvy (kupující a prodávající)."

buss
hodnocení

0x

Vy nejste ve vztahu k prodejci, tedy obchodu.

doplněno 08.07.14 10:56:

amper to je sice pravda, ale na paragonu je někdo uveden (to se dělá spíše na přání kupce) a na reklamaci bude někdo jiný. Jak to dopadne ...jen aby věděla a popř. se nedivila.

flip
hodnocení

Tak dopíšu konec - záruka by pro mě opravdu neplatila, ale neskutečně hodná paní ze servisu říkala, že to "nějak udělá". Reklamační list bude psán na původní majitelku, já figuruji jako dopravce - příští týden je kočárek spraven a pošlou mi ho dokonce poštou.. :) Tak mám radost :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]