Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, hodlám si nechat postavit kamna. S kamnářem jsme se dohodli na tom, jak budou kamna vypadat. Nyní mi předložil smlouvu o dílo k podpisu. Kamnáři důvěřuji, nicméně je mi jasné, že po podepsání smlouvy a zaplacení zálohy už bude v případě problémů pozdě. Prosím o kontrolu smlouvy. Podepsali byste takovou smlouvu?
Ze smlouvy byla odstraněna hlavička (tj. údaje o objednateli a zhotoviteli.)
Moc jsem to nestudoval , jenom mne tam zarazila moc velká záloha. Já se se zákazníky domlouvám tak , že pokud je to nějaký výrobek , který bych měl problém udat jinde , tak mi dají 15 % zálohu z ceny výrobku. Zbytek peněz za materiál chci okamžitě po složení materiálu u nich doma.Zbytek průběžná fakturace. Je to tak lepší pro obě strany. Já jsem za minulá období přišel o spoustu peněz , tak jsem to začal takhle praktikovat. Oboustranná spokojenost. Máte nějaké reference na onoho kamnáře? ...Dáte mu zálohu 75000,- jeho nedejbože srazí auto a nemáte ani peníze ani materiál.
Ta částka 75 000,- je na nákup materiálu a ne pro kamnáře. Zkuste se podívat na ceny kamnových vložek šamotu a samotných kachlí. Pokud mi člověk dá 15% (cca 17 700,-) tak z toho nakoupím max izolace a trochu šamotu a zbytek mám koupit z čeho za svoje? Člověk mi v poslední chvíli když mám vše objednané cukne a nebudu moci půlku materiálu udat a jsem v koncích. jen tak mmch kachle se dělají na zakázku.
Já bych to nepodpsal a poohlédl se po jiném zhotoviteli. Už je proto,že kamnář se takovou smlouvou zbavuje jakékoliv odpovědnosti za závady,které se mohou projevit z důvodu nekvalitní práce v záruční době podle občanského zákoníku. Už jen dvě věci - za jakoukoliv vadu může mráz,sníh či voda a vůbec již nechápu,jak by mohl řemeslník postavit kamna na neúnosné podlaze? To potom není řemeslník,ale fušér.Něco jako když jedna tady jedna parta chtěla betonovat strop a na stojiny místo trámků minimálně 10x10 použila obyčejná prkna.Pochopitelně,že to spadlo.
Záloha mi přijde taky docela vysoká.. Chybí mi tam nějaké ustanovení, co se stane se zálohou v případě odstoupení od smlouvy ať jedné nebo druhé strany, kdy je splatná (nejen záloha, ale i zbytek kupní ceny) a chybí mi tam nějaké sankce v případě prodlení, případně dodatek, že pokud se budou v díle při předání nacházet nějaké vady, dílo objednatel převezeme až po jejich odstranění. Ten šestý bod bych jen přeformulovala na Stanovený termín zhotovení díla může ovlivnit atd...
Tohle bych nepodepsal. Kach kamna je co? Stavět je chce na stropě a ne na podlaze. Značná hmotnost je kolik? - nelze posoudit únosnost podlahy. Spousta gramatických chyb. Není daný termín dokončení ani termíny placení. Není specifikace použitých materiálů. Příliš vysoká záloha. Pokud zaplatíte třeba jen o korunu méně tak je to celé jeho majetek a může to odvézt a pápá. Chybí požadavky na komín a umístění... Sankce z prodlení atd.
To už je lepší domluva per huba, materiál se zaplatí po složení, práce část po dokončení etapy a její kontrole a část po dokončení a vyzkoušení kamen.
Dá se pochopit že to je kamnář a ne češtinář, ale pokud neumí psát tak si to má nechat zkontrolovat - z gramatiky by měl kouli jak fík...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.