Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlý OP - pokuta?

Od: tomy* odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Mám propadlý občanský průkaz skoro 5 měsíců. Všimnul jsem si toho teprve dneska a chtěl jsem se zeptat, jestli mě čeká nějaká pokuta i přes to, že mám stále platný cestovní pas? Předem díky za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

1x

Pokutu dostat můžete, záleží na úředníkovi.

doplněno 29.05.14 20:55:

Pro @olaf71: Mně řekli "příště přijďte včas, mohli bychom za to uložit pokutu až 10000 Kč". Výše pokuty za takovou blbost, jako 3 nebo 4 měsíce propadlý OP, mě překvapila.

Teď jsem se schválně podíval do zákona o OP (328/1999 v platném znění), nezažádání o výměnu je přestupkem a je tam "lze uložit pokutu do 10 000 Kč".

olaf71*

u mě to bylo tak, že mi údajně musí nějakou pokutu dát, tak aspoň za to pjéťo

buss
hodnocení

0x

Vizte § 16a zákona o občanských průkazech... OP a pas jsou odlišné kategorie.

olaf71*
hodnocení

0x

já jsem dostal jen za to, že jsem neměl uvedenou změnu v OP, co se týká stavu a měl jsem to za pět set. prý mi mohla paní na evidenci napařit mnohem víc,ale zželelo se jí mé maličkosti

humbucker*

Ahoj. Tak to jsem zvědav, jak se paní na podobné evidenci bude želet mě. Poněkud taky několik let přetahuji na podobné téma. A ještě ten zatracenej Profesák. A letos začíná další jeho kolo. Poněkud lajdám. Taky lajdáte?

olaf71*

právě že nelajdám. tohle mi uteklo. nakonec, co bych s těma prachama dělal :-D. musí nás ten stát trochu podojit. horší je, když vidím na spoření, jak dostanu na úrocích měsíčně tři stovky a stát mi z toho vezme 50 kaček daň. to je masakr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]