Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám prosbu. Před tím než jsem se vdala jsem si podala žádost na byt i třeba zadlužený. Mezitím jsem se ale vdala a byt mi přidělili( městský). Manžel tu má trvalé bydliště. Na dekretu je ale jen moje jmééno, a manžel je jako spolubydlící. Vzala jsem si na to uvěr, abych vyplatila dluh, který tu byl. Ted nám přišla nabídka od města na odkup do osobního vlastnictví. Tam už je i manžel. Chtěla bych se zeptat jestli se dá nějak udělat aby mi byt zustal a manžel na něj neměl právo. Mám tři děti a nemůžu jít bydlet pod most, a tudíž nemám peníze na případné vyplácení. Taky nevím jestli mi to bude chtít vůbec podepsat. Ten prodej
Děkuji za radu a pomoc
Jestliže se za trvání manželství manželé nebo jeden z nich stanou nájemci bytu, vznikne společný nájem bytu manžely.
§ 704(1) Stal-li se některý z manželů nájemcem bytu před uzavřením manželství, vznikne oběma manželům společný nájem bytu uzavřením manželství.
Dále platí: Obvyklou správu majetku náležejícího do společného jmění manželů může vykonávat každý z manželů. V ostatních záležitostech je třeba souhlasu obou manželů; jinak je právní úkon neplatný.
Z toho je evidentní, že záležitost sama řešit nemůžete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.