Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Film s francouzskou atmosférou

Od: enina odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, právě jsem se dozvěděla, že v létě budu moci strávit měsíc ve Francii. Už jsem tam byla, na Jihu a v Paříži. Mám to tam moc ráda a na tamní atmosféru si dobře vzpomínám, ale ráda bych se "navnadila" ještě víc, třeba nějakým filmem...Znáte nějaký takový s typickou francouzskou atmosférou, nebo se záběry z Paříže či jiných známých charismatických oblastí? Myslím spíš něco romantického, filmy s Louisem de Funesem prosím nee :) Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Paris, je taime (2006)

Parizstejsi film si jen tezko predstavit...

Paris (2008)

Atmosfera mesta vykreslena dobre, ale jako celek docela nuda.

dzordz*
hodnocení

0x

Paris jsem asi neviděl, ale druhé dva zmíněné jsou super.

Super jsou taky Amélie (Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain) a U konce s dechem (À bout de souffle).

petr02
hodnocení

0x

Z těch, co jsem viděl, tak Půlnoc v Paříži a Před soumrakem, ale tam je problém v tom, že je třeba vidět i předchozí díl Před úsvitem, protože to na sebe dost navazuje a zatím poslední díl je Před půlnocí, který se odehrává v Řecku. První díl je ve Vídni. Určitě to ale doporučuji, Eiffelovku ale nečekejte, prochází tam obyčejné ulice a ukazují spíše tu klasickou atmosféru z pohledu běžného člověka. Trochu Paříže je i ve filmu 2 dny v Paříži.

laryfary
hodnocení

0x

Nádherný je Dobrý ročník s Russelem Crowem (podle Petera Mayla) , Půlnoc v Paříži, potom starší filmy Jak voní tymián (podle Pagnola)

Ale vřele doporučuji přečíst si trilogii o Provence od Petera Mayla - nádhera

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]