Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad ruské věty

Od: jodm odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat mohl by mi někdo přeložit tuto větu "Так что давай, быром, настраивай позитив и погнали."?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je hodně slangová věta; pro správný překlad by bylo lepší znát kontext. :-D Já bych to asi ale přeložila takto - Honem si zlepši náladu а začneme (popř. - jdem na to).

jodm
hodnocení

Děkuji vám za odpoved. Jestli vám to pomůže předchozí věta je "Но я не могу взять с собой негативно-настроенного уёбка." což mi tu uživatel koudy přeložil jako Nemůžu sebou vzít negativně naladěného blbečka.

Pokud jde o nějaké cestování (což z té předchozí věty nějak vyplývá), přeložila bych "погнали" jako "jedem". Ostatní platí. :)

doplněno 27.05.14 22:00:

takže "jdeme" :-D. Ale myslím, že už tomu sám rozumíte.

jodm
hodnocení

Tak ještě jednou děkuji mnohokrát za překlad a mohl bych se ještě zeptat jestli se v té větě vyskytují vulgární slova?

Уебок je vulgární slovo; nebo minimálně s hrubým významem a odvozené od vulgárního základu - to už záleží na tom, jak to kdo vnímá.

doplněno 27.05.14 22:41:

Když si otevřete tuto stránku (ruský wikislovník) ru.wiktionary.org/... a podíváte se hned na první větu: "Внимание! Содержание этой статьи или раздела может показаться некоторым читателям непристойным или оскорбительным."je zřejmé, že ten výraz nepatří mezi nejslušnější...

jodm
hodnocení

Zkrátka kontext ja takový, že kamarád říká druhému, že ho vezme do jednoho klubu ale že sebou nemůže vzít negativně naladěného blbečka slušně řečeno a potom následuje věta "Так что давай, быром, настраивай позитив и погнали".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]