Nejste přihlášen/a.
ahoj, je mi 15 a zamilovala jsem se do kluka kterýmu je 25, kamarádky myslí že je na mě moc starý, prosím poraďte mi, mám si s ním něco začít nebo ne? mám ho vážně mooc ráda
Ve vetsine pripadu takovy vekovy rozdil v tak mladem veku = problem. Z meho okoli znam dva pripady kdy o hodne starsi kluk chodil s 14-15 letou holkou. (jeden v dokonce v me rodine)
Kluk ma v tomto veku uz uplne jiny starosti, zivotni hodnoty a uvazovani nez ty. On se menit nebude, aby jsi mi stacila, budes se muset menit ty a to smerem k nemu, k dospelosti.
Po case prijdes o cast svych vrstevnic, kamaradek, budes proste "jinde".
Kdyz jsem s tema kamoskama (co chodili se starsim) po par letech mluvil, uz jim to moc neklapalo, oni (vecirky, zabavy, alkohol, muzika na plny pecky), on (toto vsechno za sebou, vybourenej, uz ho to nebere). Oba pomalu prijdou na to ze uz to neni ono a jdou od sebe. Neni to samozrejme pravidlo, jen je to dost casty konec takovychto vztahu.
Pokud by se treba dali dohromady o 2-3 roky pozdeji, mozna by jim to vydrzelo.
PS: At Vam to vydrzi a nejsi "pravidlem"
Já si myslím, že už ses rozhodla Asi sotva si někdo s někým začne nebo nezačne podle toho, co mu radili v poradně na internetu na základě naprosto obecného dotazu zcela neznámí lidé
. Spíš ti jde o to, že když ti to tu schválíme, tak sis to před kamarádkami obhájila, a když ne, tak budeš hledat jiné cesty, jak jim oponovat
Myslím, že v 15 letech je desetiletý rozdíl opravdu hodně. Ty ve svém věku potřebuješ především hledat sama sebe, on už se v jistém smyslu našel, a právě to tě nejspíš na něm přitahuje - jeho vyzrálost, zkušenosti, rozhled a to, že je samostatný a nezávislý. Mě se v patnácti letech taky líbili starší kluci, zatímco spolužáci mě připadali naprosto nemožní
S věkem se rozdíl stírá, mí prarodiče byli od sebe 16 let a k stáří byli pěkně sehraná dvojka, ovšem když se vžiju do toho, že babička si v jednadvaceti brala 37letého muže, nemůžu si pomoct, ale přijde mi to přinejmenším podivné.
Uvědom si, že v pětadvaceti letech bude tvůj přítel očekávat od vztahu něco jiného než ty v patnácti. Pokud se na to cítíš a dokážeš ho zaujmout, klidně do toho jdi, ale jestli ti můžu radit, neupínej se jen na něho. Nezanedbávej kvůli němu školu a hlavně neztrácej kontakt s vrstevníky. Měla jsem spolužačku, která taktéž v patnácti měla "vážnou známost" s člověkem o dost starším, a časem se nám jaksi odcizila, po boku tohoto muže dospěla a vyzrála dřív než my ostatní, prostě měla jiné starosti. My jsme blbli na hřišti nebo v parku, chodili na disko a zažívali první lásky a zklamání, ona o to byla ochuzena, řešila to, kde budou bydlet a tak.
Rozhodneš-li se do toho jít, můžeš se od toho kluka dost naučit a pokud to nakonec přeroste v něco vážnějšího, je možné, že časem váš věkový rozdíl nebude hrát tak podstatnou roli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.