Nejste přihlášen/a.
Dobry den prosim pekne snazim se chodit 3x tydne do fitness od listopdu a neco jsem si nahmatal ...Kdyz zakaslu nebo zatlacim a dam si ruku na pupik, tak cejtim bouly v okoli pupiku ...Moc prosim co to muze bejt dekuju vsem
Mě se přesně objevila v době, když jsem cvičila každý den, doktorka mi navrhovala, že je kýla malá, že to na operaci není, jestli nechci počkat, až se "protrhá"víc., po operaci mi doktor na vizitě pověděl, že to byly tři kýly a zachycený jentaktak před protržení do superkýly..
Pár let ok, a teď mám kýlu zpátky - takže jestli půjdete na operaci, nechte si tam dát rovnou síťku, někde jí dávají až po 2. operaci, kdybych to věděla, vydupala bych si jí hned.
Pokud nebudou žádné problémy, vezmou to laparaskopií, takže řezů bude úplné minimum. Z mé zkušenosti - v pondělí nástup, úterý ráno operace, hned na večeři mě s těžkým, nateklým břichem hnaly ke stolu k večeři , středa pozorování, ve čtvrtek ráno domů. Nic nebolelo, spíš jen nepříjemně "táhlo". Pár dnů jsem chodila ohnutá, a měsíc bez jakékoliv zátěže.. S tím posilováním těžko říct, řídila bych se podle zkušeností doktorů + břišní pás je dobrý.
Vůbec se ničeho nebojte, je to opravdu jen malinká, rychlá operace. Nic Vás bolet nebude, před operací Vám ještě píchnou "oblbováka"člověk je pak v příjemně veselé náladě a je mu všechno šumafuk, pak se do večera prospíte a od druhého dne se to rychle hojí - po týdnu jsem o tom ani nevěděla.
Diky a myslite si ze muzu chodit zase do fitness a zvedat cinky ,ja bez toho jsem uplne jak ryba bez vody
Dobry den tak jeto kyla nastupuju 16,6 rano do frydlantu pan doktor cejka ...bojim se opreraci je to ok?
Cvičení a zvedání těžké činky je s kýlou nebezpečné. Může se kýla protrhnout a skřípne se Vám a pak Vás z fitka poveze záchranka. Všimněte si, že i sportovci při zvedání činky používají hodně utažený, široký, kožený opasek.
Hlavně se po operaci zeptejte lékařů,kdy zase můžete cvičit a zvedat činky,protože rekonvalescence po operaci kýly nebude v řádu týdnů,ale spíš měsíců,ať si neublížíte a ten pás na zpevněnění břicha při zvedání činek používejte určitě!
Moc se paní bojím jsem hotovej z toho uplne vykolejenej ...bojim se operaci co kdybych tam nesel co by se stalo
Neboj se. Narkózy ani operace se není proč bát, nic nebolí a probudíš se, až je po všem, opravdu se neboj. Měla jsem narkózu několikrát můžu říct, že to je asi nejpříjemnější z celého pobytu v nemocnici (a pak taky když si poprvé sám dojdeš na záchod a do sprchy). Nejít s kýlou je podle mě obrovský hazard.
Dobrý den, nemusíte se bát, je opravdu malá možnost, že byste se neprobudil. Maximálně Vám jen nebudu pár hodin po operaci úplně dobře, ale to je naprosto běžné. Přijdete do nemocnice, kde Vás "ubytují," před zákrokem Vám udělají bandáže dolních končetin jako prevence trombózy a píchnou Vám premedikaci (=analgézii), nejspíš nějaký Tralgit nebo Tramal, možná Morphin, to je podle zvyků na daném oddělení, možná Vám to doplní Atropinem, to kvůli srdeční arytmii jako prevence můžeme říct, a pak Vás odvezou na sál. Přijedete tam, do kanyly Vám aplikují krátkodobě působící anestetikum, díky kterému usnete a pak už to půjde jako po másle a o ničem nebude vědět a probudíte se až po operaci. Během té Vás anesteziolog zaintubuje a připojí Vás na umělou plicní ventilaci a průběžně Vám bude doplňovat dávku anestetik, abyste Vy o ničem nevěděl.
Nebojte se ničeho, držím Vám palce, jistě to zvládnete! Pak dejte vědět, jak to dopadlo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.