Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praví koleno, levé koleno

Od: gitulka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je mi 13 let. Už nerostu, takže můj problém nemůže být z růstu - Byla jsem na gasroskopii v narkoze. Pár dní po ní mě začalo bolet pravé koleno. Trvalo to asi týden a byla pauza. Asi po měsíci mě začalo bolet druhé koleno. Teď byla dlouhá pauza a už asi 3 dny mě bolí zase, ale to levé. Takže pravé - levé pravé. Říkala jsem to doktorovi, ten to napsal do papírů, ale jelikož léčí žaludky, tak asi kolenu nerozuměl a nic s nimi nedělal.

Aktivně jějaký sport nevykonávám, občas jdu jezdit na koně, ale to pouze občas.

Nevíte co by tohlo být? Mamce jsem to říkala, byla i u toho když jsem to říkala doktorovi, ale říkala že mě klidně k doktorovi veme, ale zatím to nechci nějak hrotit.

(koleno bolí klavně když běhám nebo když jdu po schodech, i když ležím. Jak je kloub tak okolo.

NEMÁTE NĚKDO S TÍM ZKUŠENOSTI, NEBO NEVÍTE CO S TÍM? Příjde mi směšné že mě ve 13 bolí kolena na střídačku. Líná zase nejsem, jsem z vesnice, pořád je co dělat a u počítače nebo u telky jsem málo, ale zase nějakej sport nedělám, prostě normálka *smich*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím, je velká pravděpodobnost, že je to skutečně z růstu. Už nerosteš - to si řekla sama? :). Lidské tělo roste průměrně do 19-21 let, i kdyby o pár mm za rok, což pro tebe nemusí být poznatelné.

Každopádně bolest kloubů nepodceňovat a skočit za doktorem. Je lepší to hrotit a jít zbytečně, než se pak mlátit do hlavy.

hodnocení

0x

Když jsem rostla, hrozně mě bolela kolena. Maminka mi je masírovala Pamelou. Když ve tvém věku byly mé dcery, taky je kolena bolela, zvláště před změnou počasí. Lékařka nám doporučila acylpirin nebo aspirin. To oběma vždycky pomohlo. Ne že nerosteš, budeš růst ještě klidně v 17ti letech.

xixi*
hodnocení

0x

Ty ještě rosteš a ještě pár let porosteš :) Naopak jsi teď ve věku, kdy tělo roste nerovnoměrně, proto tě i kolena bolí napřeskáčku. Snaž se jíst vyváženou stravu s dostatkem mléčných výrobků, masa, ovoce a zeleniny, přiměřeně sportuj. Bolavá místa můžeš promasírovat například Alpou, pokud by byli bolesti např. v noci, pomůže místo rozmasírovat a v nejnutnějším případě si vzít paralen (na tom se domluv s mamkou). A pokud by ty bolesti přetrvávali nebo byli špatně snesitelné, tak zajděte s mamkou k lékaři, aby se na to podíval.

gitulka
hodnocení

Tak je to možný že rostu, ale není to vidět *smich* A moc děkuji za odpověď *tuc*

hodnocení

0x

Kolena = ledviny. Pokud nedošlo k mechanickému poškození kolen, hledal bych tam. Oslabené ledviny se nikdy neprojeví přímo, nedostatečná funkce se projevuje bolestí kolen. Nepiješ moc přeslazených šmejdů typu cocacola, necpeš do sebe moc chemie? Může to být ale víc příčin, třeba špatně vyléčená borelióza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]