Vyplatí se otevřít restauraci

Od: Datum: 27.05.14 16:14 odpovědí: 12 změna: 30.05.14 09:06

Dobrý den ráda bych se zeptala zda-li má cenu v dnešní době rozjíždět restauraci.Máme možnost pronájmu zařízené restaurace s vybavením a je to na místě poblíž náměstí.Taky je to jediná restaurace s kuchyní na náměstí.Vzhledem k tomu že to má špatnou pověst po předchozích majitelých tak nevím jestli do toho jít ,ale na druhou stranu je to ve městě kde se koná každý rok různé mistrovství světa byť vlétě ale i v zimě.Prosím o radu jakým stylem restauraci rozjet abychom uspěli.Děkuji Lenka


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 27.05.14 16:42
avatar

A myslíte si, že mají lidi dost peněz na chození do restaurací? Já tam např. nechodím, jelikož na to peníze nemám. Takže kdyby takových lidí, jako jsem já, se našlo více, tak brzy zkrachujete. Na druhou stranu, pokud byste měli výbornou kuchyni a dobré ceny, možná byste uspěli. Ale to je riziko podnikání, že dopředu nevíte, jak s podnikáním dopadnete.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: olaf71*
Datum: 27.05.14 16:49

hodně záleží na tom, kde to je a podle toho, jak píšete, bych to viděl pozitivně. tady u nás restaurace jedou a kde se dobře vaří, tak to jede ještě víc. lidé jsou líní vařit a o víkendech okupují bistra, dobré restaurace a pizzerie. v OC jsou bistra o víkendech natřískaná natolik, že si pokaždé pokládám otázku, kde na to lidé bero, vždyť pořád brečí, že nemají.takže pokud bude dobré jídlo, dobré pití a příjemná obsluha, tak se na tom nechá uživit. další věc je nájem. pokud do toho půjdete, tak držím palce.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.05.14 16:52
avatar

V nejbližším okolí mám tři restaurace. Z toho jedna je italská. Ty české vařily a dělaly pizzu. Vydržely snad jen půl roku. Pak kalupem postavily zahrádky, několik druhů piva na čepu a přestaly vařit. A taky dovnitř pořídily velké obrazovky a inzerují fotbaly, hokeje, zpívání s mikrofonem (jak se tomu říká?) a taky kulečník. ;) Občas, když je horko a já jdu se psem okolo a vidím tam známé, sednu k nim na ovocné pivo. A občas vidím, jak někomu přivezou pizzu. Myslím si, že ta plná zahrádka je drží nad vodou.

doplněno 27.05.14 16:55:

Koukám, co napsal Olaf. My máme nákupní centrum s mnoha a mnoha bufety s jídlem z celého světa. A taky IKEA, kde se slušně jí a děti se zabaví.Všude tam je plno. Ale restaurace inzerují meníčka a soutěží, kdo levněji.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.05.14 17:26
avatar

V první řadě musíte mít vypracovaný nějaký podnikatelský záměr.Výše nájmu,tržby ,platy zaměstnanců nebo svůj zisk,Platby za energie plyn elektřinu vodu stočné Odvody na socialní zdravotní. Jsou to necelé 4 tisíce za osobu měsíčně.. Za druhé ptát se nás tady na poradně kdy nevíme ani kde ta restaurace je,v jak velkém městě,jaká tam bude asi návštěvnost,zda tam budete i vařit v kolika lidech tuto restauraci budete provozovat jak vysoký je nájem ...Tak nechci nikoho napadat, ale nemáte o tom asi moc vědomostí a tak raději běžte od toho. Možná se vyhnete v budoucnu velkých dluhu a potíží.Takto už skončilo hodně rádoby restaurateru. Ještě neni na škodu se zamyslet proč ta restaurace jde do nájmu. Já budu lepší nemusí být vždy pravda.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 27.05.14 17:30
avatar

Dobrý den,cenu to má,ale musíte si to dobře promyslet.V tomto oboru nestačí jen otevřít dveře a čekat na hosty.Hodně záleží na lokalitě,výši nájmu,vašem konceptu,plánu nějak do restaurace ještě zainvestovat(reklama,hezké vybavení,profi kuchyně,profesiolální personál,který není levný a mnoho mnoho jiného) Spočítat si výdaje(těch je taky fůra) a promyslet ceny,aby vám vůbec něco zbývalo,je toho moře a bude vás to stát hodně času.Je dobré dělat osobně zpočátku nějakou image,dát podniku jakousi tvář,aby se lidé rádi vraceli,prostě si je rozmazlovat...Taky to chce určitě velmi dobré zkušenosti v oboru,jestli je nemáte,budete v tom plavat,čímž vás nechci od toho odrazovat,ale jestli chcete do toho podniku dát srdce a baví vás to a nebude to jen pivnice s utopenci,pak vám přeji mnoho štěstí...upřímně*uspech*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 29.05.14 22:24
avatar

Dobrý den ,prostudujte si toto ,třeba vám to trochu pomůže...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.05.14 22:26
avatar

Dobrý den ,pošlete mi maila, pošlu Vám průvodce hostinskou činností co je potřeba a jak a kalkulace, jestli chcete..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 29.05.14 22:35

Není restaurace a restaurace, pokud jen očekáváte náhodné klienty, asi to bude horší, tam kde se vyvařuje pro strávníky jsou na tom lépe, něco je jisté. No a kde je situována, co jim nabídnete, obsluha, prostředí, kvalitní, nepředražené jídlo aby nešli vedle...
Pamatuji narvané nádražní restaurace, roznášené pivo, párky, zmrzlinu kolem vlaku, stánek na peroně s frontou když přijel vlak a dnes?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.05.14 23:18

Zdravím restaurace se určitě vyplatí ale jen tehdy pokud umíte vše dobře spočítat a podat dobré jídlo za dobré peníze dovedete zaplatit schopným zaměstnancům a hlavně poctivým .Musíte si vše dobře ohlídat aby vás neokrádaly kuchaři,čišníci atd.Musíte sama schánět kšefty jako Narozeniny.Svatby,různé akce je to běh na dlouhou trať .Pokud budete vše dělat sama nebo ve dvou ve třech budete chodit domů ve dvě ráno a ráno v 6 v7 už opět musíte fungovat.Je třeba o tom hodně vědět a hlavně si to vyzkoušet možná po půl roce raději odejdete a možná budete spokojená

doplněno 29.05.14 23:19:

Přeji vám mnoho ˇuspěchů

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 30.05.14 06:30
avatar

Nechci být skeptická, ale: nedávno jsme hodinu čekali na hlavním nádraží v Hradci Králové. Rádi bychom pojedli něco teplého. Byl tam jenom ten nádražní předražený obchod s potravinami a pak okénko, kde slečna lisovala šťávu z čerstvého ovoce. Zašla jsem až dozadu a tam mě oslovily dva nepřehlédnutelné nápisy: RESTAURACE a JÍDELNA. Máme vystaráno!

Jenže - obojí bylo uzamčeno, na dveřích pavučiny. Slečna u té šťávy nám řekla, že je to zrušeno už hodně dlouho a místo toho na nádraží ani v okolí jiná restaurace není. A tak jsme si museli nechat chuť zajít.

Tohle píšu proto, že na velikém nádraží vlaky vychrlí denně spousty cestujících. Víte, kolik lidí by tam pojedlo? A přitom se to zřejmě nevyplatí.

O restauraci ve městě si to myslím tím spíš. Snad jenom o tom mistrovství by byly tržby, ale copak to je? Během roku leda naučit zaměstnané tam chodit na obědy. Pak záleží na cenách, kvalitě jídel, ochotě personálu i prostředí. I na konkurenci v okolí. Ale v dnešní době to nevidím příliš růžově. Když občas na cestách někde zajdeme na oběd, v restauraci je v době oběda tak nanejvýš 10 lidí. A není vyjímkou, že už jsme ve veliké jídelně obědvali i sami dva. Bohužel. Nechci Vás zrazovat, když máte svou představu, ale nevidím to nijak růžově. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lego®
Datum: 30.05.14 08:38
avatar

Tu hospodu Cernigov (naproti nadrazi) uz taky zavreli?
A pak tam byl kousek vpravo kolem postu nejakej bufet.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 30.05.14 09:06

Vzhledem k tomu že se ptáte tak asi nejste z oboru. Můj přítel se v gastronomii pohybuje přes 30 let a v dnešní době by do toho nešel ani náhodou. Je to neskutečná dřina za málo peněz. Doby kdy hospoda (restaurace) byla opravdu výdělečná jsou ta tam. A sehnat číšníka který nechlastá a nebude si dělat tzv. "dokupy" skoro neseženete. Přítel dělá v dobrém hotelu a má víc peněz než kamarád co má u nás na okraji Prahy slušnou hospodu s perfektní kuchyní. Ten kamarád mimo jiné ke 30. 6. končí. Lidi šetří. Doba kdy lidé z protější fabriky chodili denně k němu na obědy už skončila. A my z okolí si radši koupíme na zahradu k bazénu lahváče za 11,50 a pozveme pár sousedů. Vy by jste to měli na náměstí, nevím. Ale počítejte že aby jste to za chvíli nezavřeli musíte tam být od rána do večera. Jinak Vám to rozkradou. Spočítejte si jen mzdové náklady. Kyž dáte číšníkovi 14 hrubého (čistá 11 710,-), stojí Vás 18 760,- Kč. Nemůžete mít jednoho. A kuchaře, toho taky nemůžete mít jednoho. Vy musíte být z něčeho také živi. Tzn. náklady na zaměstnance budou měsíčně 75 040,- a to nepočítám Vás. Tj přes 100 000,- Kč. Kde máte nájem. Nájem 20 000,-? Tak to budete muset mít denní čistý zisk min. 4 000,- Kč jen na ten nájem a mzdy. Řekněme že seženete pivo na kterém budete mít 7,- Kč, když vytočíte denně 2 sudy což je 200 piv tak Vám to vydělá 1 400,- Kč. A to asi nevytočíte. A kde máte ostatní jako PHM, protože denně budete objíždět xxx obchodů kde mají ve slevě ferneta atd... Nějak jsem se rozepsala. Přeji správné rozhodnutí.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.