Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Bazální stimulace se používá u pacientů, kteří mají z nějakého důvodu (Váš syn kvůli poranění hlavy) porušené vnímání svého okolí. Právě bazádlní stumulací se u pacientů snažíme narušené nebo úplně ztracené vnímání nahradit. Bazální stimulace je soubor několika stovek různých postupů a především doteků při postkytování běžné péče o pacienta. Když například máme pacienta v bezvědomí a potřebujeme ho odkrýt, abychom u něho provedli nějaký výkon, běžně to děláme tak, že vezmeme peřinu u brady pacientu (za horní hranu) a pacienta odkryjeme. To ovšem zapříčiní toho, že pacient v bezvědomí (je prokázáno) dostává strach z toho, že najednou přijde o přikrývku a je během vteřiny najednou celý obnažen. Bazální stimulace pro stejný cíl užívá techniku takovou, že chytneme peřinu naopak za spodní okraj, čímž docílíme toho, že pacient o ni přichází postupně a tím se na to jeho tělo i postupně připravuje. Docílí se tím toho, že pacient se nedostává do takové psychické nepohody, jako by se dostal, kdybychom mu najednou sebrali peřinu. Toto je ovšem jen jeden z mnoha postupů, existují jich stovky, dokonce jsou na to i různé kurzy. Bazální stimulace má obrovský přínos pro všechny pacienty, kteří ji mají indikovanou, jako Váš syn! Kdybych ji měl nějak pojmenovat, tak bych řekl, že je to soubor postupů, které pacientovi dávají pocit, že i když "nevnímá," je o něho staráno s lidským přístupem. Pomocí bazální stimulace kompenzujeme pacientovi to, že nemá zrak, sluch a nevnímá. Pokud máte možnost, snažte se, aby Váš syn zůstal i nadále v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích, je to opravdu špičková nemocnice, znám to tam, vždy, na všech odděleních, je zde poskytována naprosto profesionální, troufám si říct, že až nadstandartní péče o všechny pacienty. Mluvím z vlastních zkušeností, prošel jsem tam něklika odděleními jako spondylochirurgií až po ARO a vždy jsem byl maximálně mile překvapen, jak se tam o pacienty starají. Když vezeme těžkou dopravní nehodu právě do Ústřední vojenské nemocnice, tak vím, že svého pacienta svěřuju do péče maximálních odborníků a vím, že v péči, kterou jsem zahájil, bude důkladně pokračováno. Snažte se, aby Váš syn v této nemocnici zůstal co nejdéle.
Přeu Vám hodně štěstí a zdraví Vašemu synovi!
S upřímným pozdravem
Cobrák
Zdravím, syn je při vědomí, nebo ne? Pacienta nemocnice nemůže převézt, pokud k tomu on sám nedá souhlas, výjimku tvoří pacienti v bezvědomí - poté by ale logicky měli rozhodovat rodinní příslušníci, ne nemocnice, jak se jí to hodí.
Našla jsem pouze toto ferovanemocnice.cz/... , ale pokud jste proti, udělala bych možné i nemožné, aby zůstal v té vojenské nemocnii.
doplněno 27.05.14 14:17:A ještě toto ferovanemocnice.cz/... , z čehož vyplývá, že rozhodovat o převozu může rodinný příslušník, který byl soudně určený opatrovníkem pacienta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.