Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dne 20.3 mi byl vrácen ze servisu do prodejny t-mobile mobilní telefon iPhone 5 s tím že reklamace nebyla uznána kvůli mechanickému poškození. T-mobile nabízí soudního znalce zdarma, proto jsem jejich služeb využil, bylo mi řečeno že jde o NEZÁRUČNÍ OPRAVU a proto na ni mají 60 dní, bežně ale prý bývá do 2 týdnů hotový.
Do 20.5 se nic nedělo tak jsem zašel na pobočku kde mi byo řečeno, ať si přijdu za pár dní znovu, že telefon stále nedorazil a jelikož jde o překonání lhůty 60 dní, ať se stavím na pobočku a vyřešíme tento problém buď výměnou kusu nebo odstoupením od smlouvy. Jelikož jsem ale dostudoval a cesta do Zlína mi zabere půl dne, ihned další den jsem tam nejel a až mi dnes zavolali z prodejny, že telefon je připraven na pobočce k vyzvednutí, a na nový kus nebo odstoupení od smlouvy nemám nárok, jelikož jde o nadstandartní službu t-mobile a nejedná se o nezáruční opravu. Mimochodem znalec našel v telefonu oxidaci (na kterou v servisu nepřišli) a celkově byla oprava zdarma zamítnuta. Po téměř 3 měsících bez telefonu, který nebyl opravdu levný, po mě stále chtějí 6 500,-Kč za opravu.
Chci se tedy zeptat pověřených, jaká mám práva. Telefon si určitě nepřevezmu.
Děkuji vám moc za vaše rady!
Nevěděl jsem že jde o nezáruční opravu, bylo mi řečeno že to pošlou ke znalci, záruční list a všechno dokumentaci si nechali, tudíž jsem to bral jako normální reklamaci. Po dvou týdnech kdy se nic nedělo jsem se byl dotázat na prodejnu jak to vypadá, a bylo mi až potom řečeno že stále jim telefon zpět nepřišel, že jde o nezáruční opravu a tak na ni má 60 dní.
Kdyby mi na začátku bylo řečeno že se nejedná o operaci která nespadá pod záruku a může jim to trvat 60 dní, samořejmě bych nesouhlasil.
Ale ani tato lhůta nebyla dodržena. Volal jsem na infolinku t-mobile a tam mi naopak bylo sděleno, že jde o záruční operaci, a pokud dojde k překonání lhůty na posouzení mám nárok na kompenzaci, která bude dohodnuta na prodejně.
To jsem prodejně sdělil, ta mlčí, na emaily neodpovídají.
Ale to vam meli oznamit do 3 dnu od prevzeti do opravy. Tedy do 3.dne vam meli zavolat a oznamit ze zarucni oprava se na tohle nevztahuje a jestli chcete muzou provest placenou opravu. Co mate potvrzene pisemne?
Telefon byl poslán nejprve do servisu britex, kde byla reklamace zamítnuta, z důvodu mechanického poškození (oděry na rozích telefonu) a chtěli po mě 6 500,- za opravu zamykacího tlačítka. Telefon přišel 20.3 na prodejnu s tím, že buď si ho převezmu neopravený, nebo mi ho za 6 500,- opraví (dají nový telefon). To jsem odmítnul a využil jejich služeb na soudního znalce zdarma, který má posoudit, zda-li byl posudek servisu správný či nikoliv.
Telefon tedy prodejna poslala ke znalci, po dvou týdnech jsem se byl poptat jak to vypadá a až pak mi bylo řečeno že na to mají 60 dnů. Ty vypršely a teď mi nechtějí dát nový kus, ani odstoupení od smlouvy, protože je to prý nadstandartní služba a se zárukou to nesouvisí (na internetu nic takového nemají, ai jsem nic podobného nenašel) záruční list a mobil byl celou dobu mimo mé držení.
Reklamaci zamítli, opravu jste neodsouhlasil. Dal jste jim ho na posouzení znalcem zdarma. Požadujte (písemně) vrácení mobilu v původním (neopraveném) stavu a ten znalecký posudek. Pokud nevydají, tak oznamte policii (krádež, podvod, zpronevěra?)
Znalecký posudek můžete nechat udělat svůj, pokud se bude lišit a ten jejich je zfalšovaný ve váš neprospěch, tak s reklamací můžete uspět a navíc jejich znalec může mít problémy...
Reklamace zamítnuta = na nový kus ani na odstoupení od smlouvy nárok nemáte. Jen na vrácení neopraveného telefonu a znalecký posudek.
Telefon byl 20.3 zaslán k soudnímu znalci, o dva týdny později mi řekli že JELIKOŽ jde o nezáruční operaci tak na to mají 60 dní, není to tedy tak že by se to v průběhu doby změnilo ze záruční na nezáruční. Jen mi to při posílání mobilu ke znalci nebylo řečeno. Proto jsem to bral jako normální záruční "opravu". Znalec nic neopravoval, šlo jen o tom prověřit, zda-li servis Britex (který telefon posuzoval jako první 14.3) ve svém vyhodnocení závady nepochybil. A navíc ačkoliv britex žádnou oxidaci nespozoroval, soudnímu znalci se to nějak povedlo.
Ať jsem hledal podmínky jak jsem hledal, o soudním znalci zdarma v dokumentech t-mobile jsem nic nenašel, tudíž ani nic o tom že to nepatří do záruky, a pokud bude doba kdy bude telefon u znalce delší než 60 dnů pak nemám nárok na ukončení smlouvy nebo nový kus.
To mi bylo řečeno od pána z prodejny který mi dnes volal, že telefon je připraven k vyzvednutí ale nárok na nic nemám. Tudíž 10 týdnů bez telefonu, neopravený, a ještě po mě chtějí 6 500,-Kč - to mi přijde jako nehorázná drzost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.