Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace - reklamační lhůta 60 dní

Od: nastvanyzakazni odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dne 20.3 mi byl vrácen ze servisu do prodejny t-mobile mobilní telefon iPhone 5 s tím že reklamace nebyla uznána kvůli mechanickému poškození. T-mobile nabízí soudního znalce zdarma, proto jsem jejich služeb využil, bylo mi řečeno že jde o NEZÁRUČNÍ OPRAVU a proto na ni mají 60 dní, bežně ale prý bývá do 2 týdnů hotový.

Do 20.5 se nic nedělo tak jsem zašel na pobočku kde mi byo řečeno, ať si přijdu za pár dní znovu, že telefon stále nedorazil a jelikož jde o překonání lhůty 60 dní, ať se stavím na pobočku a vyřešíme tento problém buď výměnou kusu nebo odstoupením od smlouvy. Jelikož jsem ale dostudoval a cesta do Zlína mi zabere půl dne, ihned další den jsem tam nejel a až mi dnes zavolali z prodejny, že telefon je připraven na pobočce k vyzvednutí, a na nový kus nebo odstoupení od smlouvy nemám nárok, jelikož jde o nadstandartní službu t-mobile a nejedná se o nezáruční opravu. Mimochodem znalec našel v telefonu oxidaci (na kterou v servisu nepřišli) a celkově byla oprava zdarma zamítnuta. Po téměř 3 měsících bez telefonu, který nebyl opravdu levný, po mě stále chtějí 6 500,-Kč za opravu.

Chci se tedy zeptat pověřených, jaká mám práva. Telefon si určitě nepřevezmu.
Děkuji vám moc za vaše rady!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nějak nechápu, proč jste tedy souhlasil s nezáruční opravou, když za ni nechcete zaplatit. Cenu opravy vám neřekli předem?
Jinak nárok na odstoupení od smlouvy nebo na nový kus skutečně nemáte, pokud jste porušil záruční podmínky.
nastvanyzakazni
hodnocení

Nevěděl jsem že jde o nezáruční opravu, bylo mi řečeno že to pošlou ke znalci, záruční list a všechno dokumentaci si nechali, tudíž jsem to bral jako normální reklamaci. Po dvou týdnech kdy se nic nedělo jsem se byl dotázat na prodejnu jak to vypadá, a bylo mi až potom řečeno že stále jim telefon zpět nepřišel, že jde o nezáruční opravu a tak na ni má 60 dní.
Kdyby mi na začátku bylo řečeno že se nejedná o operaci která nespadá pod záruku a může jim to trvat 60 dní, samořejmě bych nesouhlasil.
Ale ani tato lhůta nebyla dodržena. Volal jsem na infolinku t-mobile a tam mi naopak bylo sděleno, že jde o záruční operaci, a pokud dojde k překonání lhůty na posouzení mám nárok na kompenzaci, která bude dohodnuta na prodejně.
To jsem prodejně sdělil, ta mlčí, na emaily neodpovídají.

majsterjoe*

Ale to vam meli oznamit do 3 dnu od prevzeti do opravy. Tedy do 3.dne vam meli zavolat a oznamit ze zarucni oprava se na tohle nevztahuje a jestli chcete muzou provest placenou opravu. Co mate potvrzene pisemne?

nastvanyzakazni
hodnocení

Telefon byl poslán nejprve do servisu britex, kde byla reklamace zamítnuta, z důvodu mechanického poškození (oděry na rozích telefonu) a chtěli po mě 6 500,- za opravu zamykacího tlačítka. Telefon přišel 20.3 na prodejnu s tím, že buď si ho převezmu neopravený, nebo mi ho za 6 500,- opraví (dají nový telefon). To jsem odmítnul a využil jejich služeb na soudního znalce zdarma, který má posoudit, zda-li byl posudek servisu správný či nikoliv.
Telefon tedy prodejna poslala ke znalci, po dvou týdnech jsem se byl poptat jak to vypadá a až pak mi bylo řečeno že na to mají 60 dnů. Ty vypršely a teď mi nechtějí dát nový kus, ani odstoupení od smlouvy, protože je to prý nadstandartní služba a se zárukou to nesouvisí (na internetu nic takového nemají, ai jsem nic podobného nenašel) záruční list a mobil byl celou dobu mimo mé držení.

asd*

Reklamaci zamítli, opravu jste neodsouhlasil. Dal jste jim ho na posouzení znalcem zdarma. Požadujte (písemně) vrácení mobilu v původním (neopraveném) stavu a ten znalecký posudek. Pokud nevydají, tak oznamte policii (krádež, podvod, zpronevěra?)

Znalecký posudek můžete nechat udělat svůj, pokud se bude lišit a ten jejich je zfalšovaný ve váš neprospěch, tak s reklamací můžete uspět a navíc jejich znalec může mít problémy...

Reklamace zamítnuta = na nový kus ani na odstoupení od smlouvy nárok nemáte. Jen na vrácení neopraveného telefonu a znalecký posudek.

bruk600*
hodnocení

0x

Tak jak to je stím soudním znalcem? Sodní znalec opravuje telefon, nebo jak to je? Prostě jste se stal obětí podvodu ze strany operátora a spřízněných firem a jakési osoby které se říká "soudní znalec". Zaklínadlo oxidace provází skoro každou reklamaci telefonu.

hodnocení

0x
Moc tomu nerozumím, píšete trochu zmateně o tom, jak se telefon od toho jejich soudního znalce, dostal do nezáruční opravy, když jste s ní nesouhlasil. Ten telefon tam museli dát opravit na základě Vašeho souhlasu.
nastvanyzakazni
hodnocení

Telefon byl 20.3 zaslán k soudnímu znalci, o dva týdny později mi řekli že JELIKOŽ jde o nezáruční operaci tak na to mají 60 dní, není to tedy tak že by se to v průběhu doby změnilo ze záruční na nezáruční. Jen mi to při posílání mobilu ke znalci nebylo řečeno. Proto jsem to bral jako normální záruční "opravu". Znalec nic neopravoval, šlo jen o tom prověřit, zda-li servis Britex (který telefon posuzoval jako první 14.3) ve svém vyhodnocení závady nepochybil. A navíc ačkoliv britex žádnou oxidaci nespozoroval, soudnímu znalci se to nějak povedlo.
Ať jsem hledal podmínky jak jsem hledal, o soudním znalci zdarma v dokumentech t-mobile jsem nic nenašel, tudíž ani nic o tom že to nepatří do záruky, a pokud bude doba kdy bude telefon u znalce delší než 60 dnů pak nemám nárok na ukončení smlouvy nebo nový kus.
To mi bylo řečeno od pána z prodejny který mi dnes volal, že telefon je připraven k vyzvednutí ale nárok na nic nemám. Tudíž 10 týdnů bez telefonu, neopravený, a ještě po mě chtějí 6 500,-Kč - to mi přijde jako nehorázná drzost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]