Nejste přihlášen/a.
Moc prosím o radu někoho, kdo se vyzná v mzdovém účetnictví. Jsem zaměstnaná, ve smlouvě mám že pracovník odpracuje týdně 40h za mzdu 11.000,- Teď jsem se koukala do svých výplatnic a zjistila jsem, že v měsících kdy jsem si brala dovolenou mám sníženou základní mzdu. Na pásce másce mám třeba fond prac. doby 168h, odpracováno 144, dovolená 3 dny (24h). A pak mám základní složky mzdy - hodinová mzda 0, měsíční mzda 9429,- V náhradách mám pak náhrady 92,3/hod a náhrady 2217,- což odpovídá náhrada hodinová x počet hodin dovolené. Je to tak správně?
Je to tak správně. Když máte dovolenou, tak vám neběží mzda, ale máte náhradu mzdy za vybranou dovolenou. Tak za 144h je to správně a dovolená se pak počítá z hodinového průměru, který bývá většinou o něco vyšší. Vyšší bývá proto, že jsou tam započítané přesčasy a příplatky za práci o sobotách a nedělích. Tak váš průměr je tedy 92,3/h a 24h byla dovolená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.