Nejste přihlášen/a.
Chtěla jsem pomoc moji sestře najít práci, protože už je z toho zoufalá. Jen výběrové řízení a nakonec dají přednost jinému uchazeči. U nás by mohla eventuelně pracovat ve firmě, ale až firma bude mít více zakázek a prosperovat lépe, výhledově tak do roka.Moje sestra nechce tak dlouho na práci čekat. Teď momentálně se u nás nechytá ani za minimální mzdu ,naopak se ještě snižují stavy počtu zaměstnanců. Mám jednu dobrou kamarádku polku, která pracuje v Holandsku.Tak mi slíbila, že moji sestře může pomoc. Prý tam není problém najít práci přes pracovní agentůru. Stačí vyplnit dotazník a čekat až se ji koordinátor ozve.Tak měla včera telefonát v polštině, že je problém, že čechy do Holandska neberou, protože jsou liní pracovat a podmínka je mít polské občanství, jinak má smůlu.Sestra se mi rozbrečela a říkala,že to je diskriminace, proč davy poláků můžou na západě dělat a o čechy není zájem vůbec a ještě k tomu mají podle polské agentůry špatnou pověst jako lenoši,co prý chtějí vysokou mzdu za poflakování se. Jsme z toho úplně zdrcení. Vím, že české pracovní agentůry nerozlišují národnost a berou každého,ale proč poláci se takhle chlubí, že jen oni jsou na práci nejlepší, tak to vůbec nechápu.Tomu mám rozumět tak, že ve světě o čechy není vůbec zájem a jen o poláky a ukrajince, proč?Máme se jako češi ve světě proto odmítání cítit méněcenně?děkuji
Práce v zahraničí není špatný nápad, ale chtělo by to si vybrat zemi, jejíž jazyk sestra zná. Jinak by byla na někom závislá, což by jí nemuselo vyhovovat.
V Holandsku se dá dobře domluvit anglicky a německy, ale stejně je lepší znát alespoň základy (běžné životní situace) holandštiny.
Přístup polské agentury se mi líbí (hájí své občany). Uvítala bych, kdyby podobně jednaly naše agentury.
Přístup polské agentury se mi líbí (hájí své občany)
Vám se líbí že lžou? To jako fakt?
Solidní agentura by na rovinu řekla, že upřednostňuje své občany a cizím nechá až to o co zbyde.
...že upřednostňuje své občany...
Jenze to podle prava EU prave rict nesmi. Viz Smernice Rady 2000/78/ES, ktera je zavazna pro vsechny clenske zeme EU a oblast pusobnosti je jak ve verejnem, tak v soukromem sektoru.
Vyplnit dotaznik a cekat na praci...
Uz chybi jenom Ti peceni holubi.
Je jenom plus pro Polaky, jestli polske agentury preferuji polaky a o ostatnich prohlasuji, ze jsou flakaci. Jde o konkurenceschopnost. Ze v cechach davame v zamestnani prednost cizincum pred vlastnima je nase blbost.
To,že vaší sestře jeden polský pracovník agentury v Holansku řekl,že o čechy není v zahraničí zájem je podle mě kravina.To že to řekl jeden polák,ještě neznamená,že je to pravda.Pokud chce pracovat zrovna v Holansku,tak ať zkusí štěstí přímo přes holanskou agenturu.Tak jako tomu je všude jinde.I v UK je kupa polských agentur,ale je tam i spousta anglických a je z čeho vybírat.Z vlastní zkušenosti vím,že o ukrajince je zájem protože dokážou flákat hodiny i za min.mzdu a dělat 16 hodin denně...normálka.Já sem se teda ve světě necítil méněcenný jen proto že moje národnost je česká,spíš naopak.Práce jsem se nebál a vždycky jsem si jí našel.V anglii zase angličani nadávali na poláky,že je jich tam jak nas... a berou jim práci. Nesmí tedy sedět doma a plakat nad jedním odmítnutím.Musí se holt víc snažit.
Pokud sestra chce pracovat v Holandsku, tak musí sama hledat práci tam. Přes polskou pracovní agenturu to je nesmysl. Pokud jí kamarádka polka chce pomoct, tak musí vyjednat něco přímo tam kde pracuje. V cizině pracují v podstatě dvě skupiny čechů, 1. kvalitní odborníci a řemeslníci kteří jsou i dobře placení, 2. podřadná práce za nízkou mzdu. Poláci dělají většinou to druhé...
Pokud pracovní agenturu, tak přímo Holandskou.
Tak to je pěkná habadůra, nevěřila bych to mu ani slovo. Spíš dávají přednost Čechům a ne Polákům, taky jsem tam pracovala a mám zkušenost, že než by vzali Jugoslávce, Poláka, Itala, a j. tak si raději vyberou Čecha. A že jsme líní, v cizině máme pověst výborných zaměstnanců a spolehlivých, nevím jestli jme si to nepokazili. Spíš Polák je špína a lenoch. Ničemu z tomu nevěřte, opak je pravdou, řekl to proto, že jako pracovnice by jste Poláka převálcovala a on by měl po kšeftu. Byla jsem tam několik let a zatímco jiným lidem platili 3 měsíce menší mzdu, mě platili všude už za 14 dní plný plat. Aspon vidíte, jak jdou kvůli práci přes mrtvoly co jsou za charakter.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.