Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rychle na rýmu?

Od: lucka321* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, chytla jsem hroznou rýmu a k tomu ještě kašel! Vůbec nevím jak a kdy. Ale o to nejde. Chtěla bych Vás poprosit, jestli neznáte nějakou rychlou pomoc. Ať už to je lék či babská rada. Protože moje rýma trvá tak minimálně 14 dní a to vždy! Proto Vás prosím, pomožte mi :).

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím:)Lucko,ten ocet raději ne-e-e- *stop* Tady si počti a užívej dle návodů ;) prozeny.cz/...

cuca*
hodnocení

1x

Pokud máte ucpaný nos, doporucuji sinupret.

Do vody, vypit a ryma se fakt spustí.

Jinak pokud máte i kasel, jste celkove nachlazena,

Takze treba lipovy čaj, zazvor, citron, med, ovoce...

mirex*
hodnocení

1x

Popsala jste vaší rýmu velmi přesně. Bude opět trvat 14 dní, pouze se vám pomocí některých výše popsaných rad přechodně poněkud uleví.

Úplně přesně! Rýma je virové onemocnění a dokud vir nepojde a sliznice nezregenerují, urychlit to nelze. Navíc, nemusí to být virová rýma, může to být alergická nebo senná rýma. Nic na tom nemůže změnit to, že alergická na nic nejste. Vždycky je něco poprvé.

pb®

Ona rýma může být i bakteriální, kdy se na sliznici oslabenou virem nějaká bakterie přidruží, proto se na dlouhodobou rýmu se zelenými nudlemi dávají antibiotické kapky. Mně osobně docela pomáhá konvička na proplachování nosu slanou vodou Rhinohorn. Tedy ne že by se rýma nějak zkrátila, naposledy jsem ji měla také dva týdny, ale aspoň se uvolní ty hnusné zelené nudle, které jinak nejdou ani vysmrkat.

stirecek*
hodnocení

1x

zvýšit dávky vitamínu c na 3-5 gramů minimálně

Štírečku, musíte ale upozornit, že žádný vitamín bakterie, ani vira nezlikviduje. Posílí imunitu, která si vetřelce sama zlikviduje.

stirecek*
Samozřejmě. Kdyby nebyla imunita oslabena, nebude ani rýma, protože obranyshopnost bude v přesile. Můj příděl je dva gramy cecka denně a cítím se jak za mlada :)
lucka321*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ale jak vidím tak rýma se dá tak akorát zmírnit..

hodnocení

0x

kloktej ocet ,a taky trosku nasaj octu do nosnich direk - ale to s tema nosnima dirkama je dost brutalni metoda tak bacha na to ,bude to docela neprijemny a palit to ,ale tu rymu ti to vypali a uzdravis se

doplněno 25.05.14 20:25:

ten ocet musi byt jablecny

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, dám Vám dobrou babskou radu. Uvařte si hrníček čaje, do něj rozpusťte mentolový bonbón a pomalu pijte. Mentol Vám krásně uvolní rýmu.

lucka321*
hodnocení

Koupila jsem si Olynth a ten mi celkem i pomohl. Příznaky rýmy se zmenšily :) takže můžu jen doporučit.

Děkujeme za doporučení:)Ovšem pozor,je návykový !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]