Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z nemovitosti & dědické řízení

Od: jaktoje odpovědí: 3 změna:

Toto léto proběhlo dědické řízení po mém zemřelém otci, který napůl vlastnil s mou mamkou dům. Dnes jsem zjistila, že poslední dva roky (kdy se čekalo na dědické řízení) nikdo nezaplatil daň z nemovitosti. Je to 3200kč za oba roky dohromady. Chápu správně, že jelikož jen polovina domu šla do dědického řízení a moje mamka dostala 60% podíl z té druhé poloviny, tak by měla zaplatit polovinu z 3200kč a 60% z 1600kč? A já zbylých 40% z 1600kč jako vlastník 40% domu. Během těch dvou let jsem přece nebyla 40% vlastník domu (na katastru byl jako vlastník stále jen tata a mamka-SJM padesát na padesát) a na dědickém řízení se ta polovina daně z nemovitosti měla řešit jako pohledávka mého otce. Pletu se?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

2x

POkud jste daň nezaplatili, učiňte tak, neboť moje známá nezaplatila daň z bytu v roce 2009 a exekutor ji bez jakéholiv upozornění zablokoval účet s výplatou v bance, pozor na to!

rudolf*
hodnocení

2x

ano, daň z nemovitosti platíte pouze do výše svého spoluvlastnického podílu dle usnesení o dědictví, ovšem za celé období po úmrtí zůstavitele (příp. se přesněji doptejte přímo na konkrétním fú)

dedictvi*
hodnocení

0x
Dědictví můžete odmítnot, ale to znamená se vším všudy-aktiva i pasiva.
A máte po dlužní částce.Niic jste sama nenabyla,takže tím pádem vás nikdo neobere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]