Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod nemovitosti

Od: sandram* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Určitě se tady najde někdo, kdo převáděl na své děti nemovitost. Co všechno je k tomu potřeba? Je lepší si sehnat právníka a domluvit se s ním? Děkuji za odpovědi!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, patrně máte na mysli darování nemovitosti. Já bych doporučil nechat si vypracovat darovací smlouvu notářem a jemu zaplatit. On ví nejlépe, jak to má být uděláno, vloží smlouvu na KN a poradí i s daní. Ovšem, není to povinnost a můžete si vše zařídit sám (nebo sama).

Zdravím!

tiffany*
hodnocení

1x

Pro tyto případy bych viděla jako nejlepšího notáře :).

paw*
hodnocení

0x

Cca pred mesicem jsem to resil. Teda ja jsem v roli obdarovaneho, ale co si nezaridim, to nemam.

K prevodu potrebuete smlouvu s overenymi podpisy a navrh na vklad. Ozvete se pres PM, muzu dat kontakt na pravnika, ktery mi to sepisoval. Cena lidova. Jo a dan se pri darovani mezi pribuznymi nepati.

pacourek*
hodnocení

0x

Darovacích smluv je třeba i nemovitosti udělat vždy v počtu učasníků(všichní majitelé+všichní obdarovaní)+1smlouva pro katastrální uřad.Jedna kopie musí mít ověřené podpisy (dělá se to na matrice,u notáře,nebo na poště)Na katastrálním uřadě se odevzdávají všechny smlouvy a v kolcích se zaplatí určití poplatek (kolik je to dnes nevim).po určití době příjde poštou potvrzená smlouva každému učasníku.

Omyl kolego... Podle NOZ se na katastr odevzdává pouze jedna smlouva s ověřenými podpisy. A smlouvy se účastníkům již zpět nezasílají. Co se týká 1000,- Kč poplatku... kolek zřejmě stále půjde také, ale katastry už pár let přijímají hotovost.

paw*

Jj, presne tak. Cela ta sranda i s advokatem vyjde na cca 5 000,-

sandram*
hodnocení

0x

Moc Vám děkuju za rady! Ten nový občanský zákoník to je teda věc! Jsem z Brna, můžete mi teda někoho doporučit? Co jsou pro Vás lidové ceny?

zwiki*

Lidové ceny jsou polovina minimální mzdy v ČR.

ben®

Dobrý den, pokud si zvolíte notáře, tak bude cena všude stejná (tabulková). Pokud si zvolíte advokáta, tak bude cena různá (smluvní). Jestli najdete levnějšího advokáta, než libovolného notáře nedovedu posoudit. Ale, v oblasti nemovitostí mám lepší zkušenost s notářem. Zdravím!

paw*

Me to prislo na 3 700,- i s DPH. TO beru jako lidove penize a odpovita to zzhduba vyse zminene pulce minimalni mzdy ;).

Doporuceni poslu pres SZ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]