Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Určitě se tady najde někdo, kdo převáděl na své děti nemovitost. Co všechno je k tomu potřeba? Je lepší si sehnat právníka a domluvit se s ním? Děkuji za odpovědi!
Dobrý den, patrně máte na mysli darování nemovitosti. Já bych doporučil nechat si vypracovat darovací smlouvu notářem a jemu zaplatit. On ví nejlépe, jak to má být uděláno, vloží smlouvu na KN a poradí i s daní. Ovšem, není to povinnost a můžete si vše zařídit sám (nebo sama).
Zdravím!
Cca pred mesicem jsem to resil. Teda ja jsem v roli obdarovaneho, ale co si nezaridim, to nemam.
K prevodu potrebuete smlouvu s overenymi podpisy a navrh na vklad. Ozvete se pres PM, muzu dat kontakt na pravnika, ktery mi to sepisoval. Cena lidova. Jo a dan se pri darovani mezi pribuznymi nepati.
Darovacích smluv je třeba i nemovitosti udělat vždy v počtu učasníků(všichní majitelé+všichní obdarovaní)+1smlouva pro katastrální uřad.Jedna kopie musí mít ověřené podpisy (dělá se to na matrice,u notáře,nebo na poště)Na katastrálním uřadě se odevzdávají všechny smlouvy a v kolcích se zaplatí určití poplatek (kolik je to dnes nevim).po určití době příjde poštou potvrzená smlouva každému učasníku.
Moc Vám děkuju za rady! Ten nový občanský zákoník to je teda věc! Jsem z Brna, můžete mi teda někoho doporučit? Co jsou pro Vás lidové ceny?
Dobrý den, pokud si zvolíte notáře, tak bude cena všude stejná (tabulková). Pokud si zvolíte advokáta, tak bude cena různá (smluvní). Jestli najdete levnějšího advokáta, než libovolného notáře nedovedu posoudit. Ale, v oblasti nemovitostí mám lepší zkušenost s notářem. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.