Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu,kdo vím co s tím. Přišel mi velice nehezký, lživý a urážlivý anonym.formou SMS. Dá se nějak, třeba za pomoci mobilního operátora, nebo policie zjistit odkud byl odeslán, třeba lokalizovat místo ve chvíli odeslání apod? Udělala bych cokoli, abych odesílatele vypátral. Děkuji za odpověď
Nevím o tom, že by se SMS dala odeslat anonymně (bez čísla), ale rozhodně se dá poslat přes veřejnou SMS bránu a tam se bude velmi těžko dohledávat (pokud to vůbec jde) z jaké IP třeba byla odeslaná a ani to často moc neřekne.
Navíc když stránek posílajících přes originální SMS brány operátorů jsou stovky až tisíce.
Nevím co je veřejná SMS brána, zas tak dobře se v této věci neorientuji. Na č. zpět jsem samozřejmě zkusila již několikrát zavolat, ale dle očekávání je stále nedostupné. Napadlo mě, zda odesílatel nemohl koupit sim karrtu a po odeslání anonymu ji třeba hned zahodit, nebo nevím.
o jaké číslo jde? Jde hlavně o běžné devítimístné číslo? Zkusto to číslo hodit do googlu, třeba něco najdete
Policie by to zjistit mohla (ikdyž v případě veřejné sms brány těžko, ale poskytovatelé těchto služeb s policií spolupracují). Ale pokud jste si jistá, že to chcete řešit přes policii, tak neváhejte, protože sms se uchovávají jen určitý čas v paměti (právě pro tyto případy). Myslím, že je to 48 hodin.
Jak psala ivzez - proč my měla být SMSka určena Vám? Seknout se může každý. Pokud jste si ale jistá, že byla určena Vám (pokud jste si opravdu jista, divím se, že netušíte, kdo by ji mohl poslat), tak třeba odesílatel nebyl ouplný trouba a použil SIMku, kterou normálně nepoužívá... A pokud je to vychytralá krysa, tak k tomu použil mobil někoho jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.