Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Patentový zástupce nechce pracovat

Od: mark* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

potřebuji poradit, patentuji si predmet svého podnikání.

Vybral jsem si však patentového zástupce, který nechce pracovat.

Stále slibuje a vymlouvá se a odkládá konzultace s úřadem průmyslového vlastnictví.

Všechny smlouvy už jsme spolu podepsali a zaplatil jsem za jeho služby 24 000.

Žádosti už podal na úřad, ale trvalo mu to o tři měsíce déle a nyní, kdy úřad potřebuje

data, které jsem již předal patentovému zástupci, aby je předal, opět je to 14dní a nic nedělá.

Ohrožuje tak celý můj podnikatelský záměr.

Poradí mi někdo, co v tuto chvíli můžu dělat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, asi to není zrovna "košér", ale pokud ten pán dostal např. jen zálohu a měl by ještě něco dostat doplaceno, tak bych ho upozornil, že jestli nepohne zadkem, tak už žádný doplatek neuvidí. Další možnost je snad podat stížnost u jeho nadřízeného (pokud nějakého má) nebo je možná v nějaké komoře či sdružení patentových zástupců - tak si na jeho postup stěžovat tam. Také mu můžete pohrozit, že ho "doporučíte" na internetu a jestli má o takovou reklamu zájem. Dále bych ho také upozornil, že pokud vznikne jeho neschopností škoda, tak ji budu na něm požadovat. Zkrátka, "sednout" mu na krk a nepustit. Zdravím!

mark*
hodnocení

dobrý den,

již dostal plné částky, je to úhrada úřadu a jeho odměna za provedenou práci a práci, kterou odvede.

Ale nikde není psáno za jak dlouho. Nadřízeného bohužel nemá. Sám je majitelem. Zkusím se podívat po nějaké komoře patentových zástupců. Budu muset asi použít výhružku uhrazení škody a nedoporučení na internetu. Je to velice nepříjemná situace, protože již mě to stálo půl roku práce a nikam jsme se nepohnuli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]