Nejste přihlášen/a.
Ve středu mi tatka volal jestli mu můžu půjčit 2000,- že je ve srabu...a včera jsem mu je vezla(peníze)na otočku.A ukázal mi sms něco úvěr 2949,- a v uterý jedu znova za ním mu dát zase peníze. Mamince nic říkat nemám(nevím proč) prý ji už něco řekl,ale nic ji říkat nemám.Myslím si,že ji nic neřekl jinak by mi neříkal at mlčím.A něco říkal musím platit za chybu( si říkal pro sebe) Prý mi to jednou vysvětlí,ani nevím jestli to chci vědětJeště mám před svatbou a vpátek mám zkoušku účesu já prachy neseru.A nevím jestli se mám svěřit příteli i když tajnosti mít nechci aby mi poslal na účet tak 5000,- já mu je dala.Ale nechci aby to někde třeba řekl své mamce jeho mamka se třeba prokecne před mou a to nechci.A vůbec si nevím rady.Nevím co je to ani za úvěr a proč ho má..Ještě platí mé babičce nájem ona už bydlí u své dcery která se oni stará a babička ten byt nechce prodat počítá,že se vrátí,ale ona už se nevrátí chdí jenom schodítkem a bydlela ve 3 patře.Já vůbec nevím co dělat chce se mi brečet a zárověn svěřit příteli a potom zase nechce svěřit.V noci jsem ani nespala.Co mám dělat?!
V první řadě, přestatně tatínka sponzorovat.
Promluvila bych si s ním s tím, že buď vyloží karty na stůl, řekne po pravdě o co všechno jde - jaké dluhy, za co atd a ukáže veškerou dokumentaci, kterou k tomu má. Dle toho, jak to všechno vypadá, by se mu teprve dalo pomoci. Ale jen tak sypat peníze do bezedné studny s tím, že dluh zatím stále ještě narůstá - TO NE! A navíc by sám musel ukázat, že se o umoření dluhu snaží a nechodí jen tak s nataženou rukou.
A pak za další - promluvte si o tom jak s maminkou, tak s budoucím manželem. Upřímnost je strašně důležitá, důvěra se buduje celá léta a stačí maličkost a vše je nenávratně pryč!
Rodič je sice rodič, stejně tak dítě, je dítě.. Každá pomoc má své hranice a Vy se nenechte stáhnout ke dnu!
doplněno 24.05.14 12:20:Já si myslím, že až se mamince i příteli svěříte, tak se Vám uleví, protože víc hlav víc ví a Vy tu tíhu nebudete muset nést sama.
Já si myslím, že byste všechno měla říci mamince. Vypadá to na velký průšvih, který táta udělal. Je svéprávný, za svoje chyby si musí platit sám. Ikdyž takové průšvihy jsou jako bezedná studna. Maminka, jestli s ním žije, by o tom měla vědět Ale rozhodně vy byste neměla platit za něco, o čem nic nevíte a o čem vám ani neřekl, s čím dělá tajnost, které nejsou na místě. V konečném důsledku na to doplatíte vy a vaše maminka. Řekněte jí to! Nejedná se o maličkost, ale o něco, co by maminku mohlo zlikvidovat. Stačí příchod exekutora.
Většina tady o mě ví, že pracuji kolem zadlužených lidí. Velice často za mnou příjde jeden jediný z manželů, který má obrovský finanční problém v řádu statisíců. Vlastní třeba se svým manželem nemovitost, kam už naskakují exekuce. A dotýčný to vše chce řešit tak, aby to ten druhý nevěděl . To přece nejde... To, že o problému, který má otec, řeknete mamince, bude jen dobře. Možná bych nejdříve chtěla po tátovi, aby aspoň předemnou odkryl karty. Možná se jedná o nějakou malou půjčku, která se dá zvládnout (no, i tak by o tom měla mamka vědět). Tam bych třeba mamince nic neřekla. Jestli to je však nějaký průšvih, určitě by to máma měla vědět.
no jestli máte před svatbou se svým přítelem a společné hospodaření se svým přítelem, pak by se váš přítel měl o vašem problému dozvědět. Jinak se může stát ža až věc praskne, bude z něj bývalý přítel.
Ale docela zírám nad chováním vašeho otce. Si půjčil u lichvářů nebo co? Přinuťte ho, že jestli chce vaše peníze, ať vám věc důkladně vysvětlí.
Přidávám se k předchozím radám. Netajit nic před přítelem, když se máte brát. Tyhle věci my chlapi považujeme za dost velký podraz, když mi žena, se kterou chci strávit svůj život nesvěří svoje problémy, abych jí mohl stát po boku a pomáhat. Jak to bude vypadat v manželství? To je první otázka, kterou by si položil, až by se to někde profláklo. Tam bych začal a hned potom za tatíkem, ať vybalí karty na stůl a maminku z toho nevynechat. Jedno nepříjemné odpoledne je lepší, než trápení na dlouhou dobu. Přeju hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.