Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat, těch kteří toto onemocnění měli a léčeli se pomocí antibiotik. Za jakou dobu a jakým způsobem jim antibiotika zabrala? Děkuji!
(mám zánět průdušek týden, od středy beru antibiotika, ale žádnou úlevu nepociťuji, tak mě zajímá, zda je to normální a nebo prostě tato antibiotika nezabrala)
děkuji, vyzkouším, já jsem tuhle nemoc právě nikdy neměla a z jiných mám zkušenost že antibiotika zaberou tak do dvou dnů. Přemýšlela jsem teď jestli jít na pohotovost nebo ne, protože jsem už z toho fakt vyčerpaná, pořád kašlu, dusím se, nemůžu spát, už ani na to kašlání nemám sílu...ale tak ještě to zvážím, pokud jak říkáte je normální, že to ještě nezabralo.
Já mám určitě to samé. Já mám problém od čtvrtka 31.7., nejdříve to začalo pobolíváním v krku, pak se zvedala teplota kolem 38st. Tlak na očích,bolest hlavy. V pátek jsem šel k doktorovi, mrknul do krku,poslechl plíce a diagnóza? Angína. Jenže já jich prodělal v posledních letech několik. Prostě bílý jazyk bolest v krku a zvětšené (bolestivé mandle). Předepsáno mám 2x denně po 12 Fromilid a Ambrobene. Jenže právě na mě takovéhle,pro mě blbosti, jako jsou sirupy na odkašlávání nikdy nezabírají. Na dnešek jsem vůbec nespal.Dráždivý kašel mě mučil celou noc,začalo mě z toho bolet břišní svalstvo. Dnes dopoledne jsem začal vykašlávat,ale právě třeba u angíny je hlen žlutozelený, u mne je hnědý, s troškou krve. Na netu jsem se dočetl,že právě tyto příznaky jsou pro zánět průdušek typické. Na kontrolu jdu až ve ST,třeba plaším,ale nevím jestli mám do tý ST dobrat ten Fromilin,a pak se uvidí,anebo raději jít už zítra.
Tak nějak to nejhorší mám za sebou,už bez teplot, neležící. Ale jsem dost malátný a mám slušné návaly horka (teplota normální)až z toho rozbolí hlava. Ještě zřídka vykašlávám, ale už normální hlen.Zaráží mne, že při dýchání mě to na plicích stále rachotí,takže na průduškách je toho ještě dost,ale ke kašli mne nic nedráždí.
Zdravím, v únoru jsem měla rozjetý zánět, atb zabrala za dva dny, brala jsem je 10 dní a další měsíc dobíhala v těle. Ovšem kašlala jsem ještě 14 dní po dobrání atb, celkově se mi ale ulevilo, zmizel tlak na hrudi a pocity dušení.
Pokud nezaberou atb do tří dnů, zřejmě nesedí, případně na rozjetou nemoc nestačí. Je potřeba znovu zajít za doktorem a nechat si předepsat jiné léky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.