Nejste přihlášen/a.
Dobry den,ani nevim jak zacit.Ani nevim jak dal.V dubnu me nahle zemrel manzel mel 58let,zustala jsem sama,deti jsme nemeli.A zustala jsem bez financnich prostredku.Vdovsky duchod jeste nemam.Manzel pracoval,ale vydelky byli strasne male a ja mela castecny duchod,take maly.Postupne jsme spravovali maly domek,ktery zustal nedodelany.Vzdy jsme neco usetrili a pak spravovali.Nastesti,zadne dluhy jsme nemeli.Jsem z toho vseho zoufala,jsem na vsechno sama a uz nemam silu,to vse resit.Na uradech maji na vsechno tabulky,nikdo mi neporadi co mam delat a kam zajit.Tak me napadlo,se zeptat jeste tady na poradne,treba mi nekdo poradi jak dal.Dekuji
Já jsem hodně dlouho sama, není to žádná legrace, ale když se musí, tak není zbytí. Já, osobně bych začala tím, že bych se poohlédla po bytě. Menší, třebas malometrážní. A prodala bych domek, kolem kterého je spousta práce s údržbou a topením a opravami, které nejsou zadarmo. A všude bych hledala cestu s nejmenším odporem, nejmenší námahou.
Zajděte na úřad práce, za specializovanou referentkou a zeptejte se, jak vám mohou pomoci. Jakou jednorázovou nebo trvalou pomoc vám mohou poskytnout, příspěvek na bydlení a pak nějaká, jakákoliv finančí pomoc..A z toho vycházejte. Asi budete muset krůček po krůčku řešit svůj život. Princ na bílém koni nebude, výhra ve sportce také ne. Nebude ani pevné rameno, na kterém se můžete vyplakat. Jednou, 2x ano, ale pak každý před slzami bezmocně uteče.
Není to snadné, ale je to třeba, chce-li se žít.
Dobrý den.Já nevím, co vlastně konkrétně potřebujete. Pokud nemáte peníze,budete muset chodit do práce a třeba někde vzít nějakou brigádu. Třeba hlídání dětí je dobré. Pokud jste invalidní,tak existují chráněné dílny. Já jsem celý život sama, vychovala jsem dva syny,koupila jsem si byt,pronajala chalupu a mám všechno co potřebuji. Vy máte vdovský důchod a invalidní. Jsem věkově jako Vy a taky nikoho nemám. Možná by Vám pomohli sourozenci a můžete dostat jednorázovou finanční podporu na městském (obecním ) úřadě,ale musíte doložit příjem.Nějaké kamarádky by mohly pomoci aspoň radou. Mě pomohla práce a koníčky Určitě Vám tu někdo poradí lépe než já
Dobrý den, je to těžké, ale musíte se "pochlapit". Život jde dál a nemůžete se jen trápit.
Musíte se vyrovnat s minulostí a najít sílu řešit současnost (budoucnost zatím odložte, protože současnost je důležitější a bez ní budoucnost nebude). Musíte jednat hned - snad navštívit poradnu viz odkaz. Tam budou vstřícnější, než na úřadě. Zdravím!
doplněno 24.05.14 11:14:Najít si nového partnera je také řešení. Otázkou je, zda je tazatelka na nový vztah již připravena.
Já si myslím, že ještě ne. Navíc, o utrápenou a skleslou dámu nebude asi velký zájem. Jo, uznávám, že je to tvrdé, ale je to můj dojem. Nejdříve se tazatelka musí "pochlapit"a být pozitivní.
Asi tak, po převratu jste získala svobodu a tak se člověk musí v míře nejvyšší o sebe postarat sám. Zřejmě se o vše staral manžel. Poradit asi chcete kde vzít peníze. Můžete na obec (neříkejte že na sociálním vám nevysvětlí co můžete žádat), známí, rodina, můžete si přivydělat, vzít nájemníka, najít si chlapa, domek prodat... Dívejte se kolem sebe, jiní jsou na tom i hůř a nehroutí se, orientují se. Nejhorší je sedět a říkat nevím jak dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.