Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám problém s očima (Teda spíš s levým okem)
Zdá se mi že koukám jen jedním okem (pravým) a když si zakreju tu pravé oko tak mi to jakovy přepne do levého.
Na levé oko vidím trochu huř.Když jsem byl malej nosil jsem brýle asi od 8 do 12 let ted přesně nevím kvuli šilhavosti.
To se ale vylepšilo tak už jsem je nosit nemusel. Ted mi je 14 let a mám tento problém. Řekl jsem to mámě ta říkala že pujdeme o očnímu. Nevíte čím to muže být? Minulý týden jsem otevřel internet a tam byla reklama něco o tupozrakosti tak jsem to otevřel a uplně jsem se zděsil když jsem si to přečet. Mužu mít tu tupozrakost na levém oku? Nebo to muže být něco jiného. Zdá se mi že v levém oku mám obraz trochu k pravý straně ale nejsem si tím jistej.
Muže to být neco vážného mám strach.
Z pc to asi bát nemuže: Ne? Na pc jsem tak 2 hod večer.(Někdy více)
Předem díky za odpovědi
Po přečtení některých příznaků té tupozrakosti si říkám, že by to být klidně mohla, ale je tu jedno velké ALE- aby se diagnoza spolehlivě určila, oko musí vidět odborník, takto přes internet ti nikdo nic na 100% neřekne.
Jako příznaky tupozrakosti se uvádí: zaměření očí do různých směrů, výrazné upřednostňování jednoho oka, špatné vnímání hloubky, zhoršené vidění jedním okem...
Ta tupozrakost se projevuje okolo šesti sedmi let věku, ale samozřejmě to lze i později. Ty vlivy na onemocnění mohou být různé... klidně i ta šilhavost, co jsem vyčetla.
Ale jak říkám, šup na oční. Přes internet nic není na 100%.
Levé oko mám tupozraké, a byla jsem operována v 4 letech na šilhavost.
Není to žádná tragédie. V dětství jsem měla cca 3,5 dioptrie, pak se to zlepšilo na 1 dioptrii, nyní, po 50, se mi to zase zhoršuje.
Vždy jsem občas narážela do nábytku, protože občas neodhadnu správnou vzdálenost. To je vše... Prostě jen občas nějaká modřina...
Internet je sice fajn, ale stejně Ti vše vysvětlí nejlépe oční lékař po osobním vyšetření... Nemá smysl se strašit předem...
Jak radí ti přede mnou, poradí opravdu pouze oční. Také ale dodám, že je úplně normální, že jedno oko je aktivnější, než druhé. Říká se mu dominantní a děti, které mají dominantní např. pravé oko a jsou leváci, mívají potíže s učením, jak se to tam kříží, tak to nedělá dobrotu. Jinak se tím netrapte a počkejte na to, co řekne doktor. I s tupozrakostí se dá dobře žít. Mám 10 dioptrií na každém oku, jestli to utěší a taky žiju
a docela normálně :D
Také mám brýle s jedním sklem jiným. Snad silnějším a s nějakým jiným úhlem. Říká se tomu cilindr. Nemám vůbec žádný problém. Ty se bát nemusíš. Jestli ti doktorka bude psát brýle, to nejspíše ano, řekni si ihned i o brýle k počítači. Ty bývají jiné, protože když čteš, máš text blíže k očím, než je monitor nebo displey. A pravě proto musí být brýle jiné. A do nich se dává i jiné sklo, anti něco. Aby oko bylo chráněno před zářením.
Vůbec se neboj. Pohoda!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.