Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulomeny zub

Od: domikk odpovědí: 5 změna:
Dobry den, asi pred rokem se mi ulomil kousek zuubu. Dole na stolicce mam tedy diru, vypadla mi plomba. Ale vbec me to nebolo, az ted. K zubari se chystam jit, ale bojim se ze mi ho vytrhne. Jinak, nevite kolik tak zpraveni zubz stoji?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danner12*
hodnocení

0x

Ahoj neboj se když si to nenecháš vytrhnout nebo tam vubec nepujdeš tak to bude eště horší tak se neboj.

Já jsem před rokem spadnul na kole a urazil jsem si skoro pulku předního zubu tak mi ho zpravila (nastavila) nic to nestálo pojištovna to zaplatila.

hodnocení

0x

Asi záleží na materiálu plomby, já jsem platila 700 Kč

petrat
hodnocení

0x

Když už tě bolí, tak to znamená, že je zasažený nerv. Ten se bude muset odstranit, a vyčistit kořenový kanálek, to může stát až 700,- za jeden kanálek, stolička jich může mít i 5. No a potom plomba, kompozitová je tak do 1500,- , amalgámová, černá, je zpravidla zdarma (na pojištovnu).

Kdybys šel hned, dokud to ještě nebolelo, tak sis mohl ušetřit za čištění těch kanálků.

gumidek*
hodnocení

0x

Nestraš se tu na poradně. Každý měl jiný problém a automaticky to nemusí být takové u tebe.

Já si vylomil kousek z dvojky a taky s tím chodil cca 10 měsíců. Na zkus to asi měsíc bolestivě štíplo a teplé horné bylo OK, jen na tlak citlivé. Pak se to otupilo. Dostal jsem jen fotokompozit za 700kč a drží to fest.

Kdyby jsi přišel včas a úlomek měl transportován ve slinách či mléce, tak je to ideálnější, prootože ti přilepí ten.

Hlavně tam běž. Trhání je daleko větší bolest.

zirafka
hodnocení

0x

S těmi plombami v předních zubech je to vůbec zajímavé. Moje bývalá zubařka říkala, že 1 a 2 hradí pojišťovna. Nynější zubař mi tvrdí, že je to nesmysl. Za "nejlevnější" bílou plombu v přední dvojce jsem dala 1.5OO,-Kč. Takže až do konce měsíce nesmím vůbec nic koupit, nechala jsem tam poslední peníze na jídlo a ostatní potřeby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ulomený zub

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]