Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
už to budou skoro 2 roky, co se naši rozvedli. Mám 2 sourozence a to bratra a sestru. Jelikož sestře je 27, tak bydlí s přítelem a bratr který má 25 je doma jen o víkendech skrz práci. Rozhodl jsem se jít k mamčiné straně, protože jsem k ní měl trochu blíž.
Problém je v tom, že musím pořád myslet na ty společné chvíle, které jsem s taťkou strávil. Ve všem mě podporoval. Nejvíce ve sportu, ke kterému mám blízko. Vzpomínám na ty chvíle, když jsme byli spokojená rodina a skoro nic nám nechybělo. Mamka byla spokojená a plná optimismu, což se teď říct nedá. Tím se dostáváme k druhé věci.
Chování mamky se po rozvodu hrozně změnilo, samozřejmě k horšímu. Ke mně se chová povýšeně a není s ní řeč. Jsem rád za každou chvilku, kdy se s ní dá mluvit normálně, ale těch bohužel moc není. Když jsme například u někoho na návštěvě, tak se ke mě chová mile, ale s návratem domů se ale vše změní. Přestane se se mnou bavit a cítí se poníženě. V nejhorších chvílích začne brečet. Opravdu nevím, co mám dělat :/
Ahoj. Honzo v každé rodině je rozvod rodičů nelehká záležitost a hlavně pro děti to bývá těžké a složité, vyrovnat se s tím, že jsou věci jinak, než dříve. Bohužel, takové věci se stávají a i každý z dospělých se s tím vyrovnává po svém. Ale rozvod rodičů neznamená, že jsi přišel o jednoho z nich. I když bydlíš s mámou, máš právo stýkat se s tátou a pokud s ním chceš trávit nyní třeba více času, popovídej si o tom s oběma rodiči. Prostě jsi zřejmě ve věku, kdy si chlapci více rozumí s otcem a proto Tě to třeba k němu táhne více a s mamkou si rozumíš v některých věcech méně. Pokud jsou rodiče rozumní, měli by se snažit hlavně o to, abys jejich rozvodem netrpěl víc, než musíš. Zkus jim oběma říci, co by sis přál, co Ti vadí, co Ti chybí a co potřebuješ. Neper se s tím sám, protože to Ti škodí víc, než když se budeš snažit komunikovat s oběma na rovinu a společně budete hledat řešení přijatelné pro všechny..
doplněno 23.05.14 23:35:Honzo. Nenech se ovlivnit. Dospělí cítí třeba něco jiného, než Ty...S tím neuděláš nic. Ale pokud Ty sám máš otce rád a rád se s ním vídáš, drž se toho, co cítíš...Na otce máš právo a otec má právo na Tebe..Jednou si jistě dokážeš svůj úsudek udělat na oba rodiče...Ovlivňování jedné, či druhé strany Ti jem hloupne hlavu nyní... Vždycky říkám těm dospělím - neberte právo dítěti na oba rodiče a ponechte dítěti právo, aby by s oběma rodiči tak, jak to chce,jak to prostě cítí...Ono to jde, ale jen v případě, že si rodiče postaví zájem dítěte na první místo..,
Díky za radu, ale je problém, že ty 2 roky jsem ho viděl tak 3x a to jen tak že jsem ho pozdravil. Mamka a sourozenci mi totiž o něm říkali jen to špatné a jako by mě naváděli, abych se s ním nestíkal. tak jsem se k němu neměl, ale až těď si říkám, že bez něho to není ono. Nevím jak ho nejlépe kontaktovat a vůbec nevím, jak na to budou ostatní z rodiny a on reagovat. Mají k němu totiž velký odpor a do teď jsem jim říkal, že bych se s ním chtěl stíkat. Jak jsem psal byl jsem od ostatních z rodiny "oblbován". Díky
Ahoj, zkoušej s mámou o svých pocitech mluvit. Snaž se vysledovat chvíle, kdy je v pohodě, kdy je na rozhovor čas, a zkus jí říct, jak se cítíš, Pokud možno bez výčitek.
Tvoje máma prožívá pravděpodobně těžké období, neví jak dál, tak pokud na to máš, zkus jí podpořit. Samozřejmě to není Tvá povinnost, jsi její dítě, a ani to není Tvoje odpovědnost, jak se cítí. Nicméně možná je na tom opravdu špatně, a Tvou podporu ocení.
Rodina je koneckonců od toho, aby se její členové podporovali.
Pokud Ti to nepůjde si s mamkou promluvit, či to k ničemu nepovede, ani Ti nepomůže rozhovor se sourozenci, obrať se na odborníka (psychologa). Nikdy není na závadu si vyslechnout názor někoho nestranného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.