Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svobodný přístup k informacím

Od: plysak* odpovědí: 6 změna:

Jaký je váš názor?

Usiloval jsem o pracovní místo podléhající městskému úřadu. Zjistil jsem si, že se přihlásilo jen cca 5 zájemců.Vypracoval jsem kvalitní životopis včetně motivačního dopisu. Přesto jsem nebyl ani pozván k pohovoru, což ve mně vyvolalo rozhodnutí se dozvědět, kdo byl přijat, co napsal do životopisu a případně jestli může existovat nějaký záznam, podle jakých kriterií byl přijat. Dalo by se to nějak udělat podle zákona o svobodném přístupu k informacím?

Pochopitelně si myslíme, že byl přijat někdo ze známosti.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím že víc se dozvíte šeptandou.

buss
hodnocení

1x

Myslet si to můžwete, možná to tak bylo, i šité na známého. Kriteria snad byla dána, pokud šlo o řádné řízení. Těžko vám dá někdo data nějak osoby, vy byste s tím souhlasil? Jedině napadnout u soudu, a jednal jste s nimi? Z řízení vypracovali písemnou zprávu. Požadavky jsou v 312/2002 Sb.

iz*
hodnocení

1x

Kritéria byla zadána ve výběrovém řízení. To, co považujete za kvalitní životopis a motivační dopis, nemuselo k pozvání do váběrového řízení stačit. Měla Vaše reakce všechny náležitosti a obsahovala všechny požadované přílohy?

Součástí informací o vypsání výběrového řízení bývá i informace ohledně nákladání s osobními údaji. (Účastníci výběrového řízení dávají souhlas s použitím osobních údajů pro účel výberového řízení a případné uzavření pracovního poměru. Nikoliv ke sdělování dalším účastníkům řízení.)

Kdo byl přijat, se asi dozvíte poměrně snadno, na základě čeho už spíše ne.

Zákon o svobodný přístup k informacím nikoho neopravňuje k porušování zákona o ochraně osobních údajů. Tzn., že k CV ani k dalším materiálům ostatních účastníků byste se dostat neměl.

fido*
hodnocení

0x

... co napsal do životopisu? Vy jste se trošku málo vyspal? 101/2000 Vám nic neříká? Kde žijete? A k čemu Vám to bude? Jako, že to napadnete, dostanete se tam a oni Vás jako kolegu budou milovat? Až budete mít za sebou 50 pohovorů, tak Vás takove nesmysly nebudou napadat :)

plysak*
hodnocení

Ty seš ale protivnej. Raději mlč.

humbucker*

Ahoj Plyšáku. V šesté větě má Fido pravdu jako hrom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]